Görüş Bildir
Haberler
10 Tarihi Kişiliğin Neden Saklandığına Anlam Veremeyeceğiniz Vücut Parçaları

10 Tarihi Kişiliğin Neden Saklandığına Anlam Veremeyeceğiniz Vücut Parçaları

diazepam
17.08.2015 - 13:41 Son Güncelleme: 16.07.2020 - 13:50

Tarihi kişiliklerin eşyalarına, kılık kıyafetlerine, vs. anı niyetine sahip olma tutkusunu anlamak zor değil, peki ya birinin penisini hatıra diye almak, bununla yetinmeyip ona tapan bir tarikat kurmak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beethoven’ın kulak kemikleri.

1. Beethoven’ın kulak kemikleri.

Beethoven’ın 1827 yılında vefat etmesinin ardından doktorlar bu sağır kompozitörün kulağı üzerinde çalışmak isterler. Ancak otopsi sırasında çıkarılan kulak kemikleri çalınır. Bir çalışan tarafından çalındığı düşünülen kemikler yabancı bir doktora satılır. 

Kulak kemikleri o günden sonra bulunamaz. Ta ki 2005 yılında Beethoven’ın kafatası yeniden şekillendirilirken, Viyanalı bir aile kemikler bizde diyene kadar. Nesilden nesile aktarılan kemikler sonunda bulunur ve bugün California San Jose Eyalet Üniversitesi’nde yerinde durmaktadır.

2. Einstein’ın beyni.

2. Einstein’ın beyni.

20. yüzyılın en büyük dailerinden olan Einstein’ın beyni, ölümünün ardından dahiliğinin sırrını çözmek amacıyla üzerinde çalışılmak üzere çıkarılır. İlk çalışmanın ardından beyin kaybolur ve kimse nereye gittiğini bilmez.

1978 yılında Dr. Thomas Stoltz Harvey beyni bulur ve üzerinde çalışır. 2010 yılında beyin Sağlı ve Tıp Ulusal Müzesi’ne bağışlanır.

3. Galileo’nun orta parmağı.

3. Galileo’nun orta parmağı.

İtalyan Rönesans bilim insanı ve matematikçisi Galileo Galilei’nin orta parmağı 95 yaşında ölmesinin ardından kesilip alınır. Yüzyıllar boyu elden ele dolaşan parmak bugün  Floransa Tarih ve Bilim Müzesi’nde sergilenmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Rasputin’in penisi.

4. Rasputin’in penisi.

Rasputin’in tanımayan yok, çar ailesinin akıl hocası, din adamı ve seks uzmanı (!). 1916 yılında Zehirlenip, bıçaklanıp, vurulup ve sonunda boğularak öldürülen Rasputin’in penisi gizemli bir şekilde ölümünün ardından kesilmiştir. 

1920’lerde bir grup Rus kadınının kurduğu tarikatta tapınılırken bulunan penis, kız kardeşi tarafından alınmıştır. Bugün St. Petersburg’da bulunan Rusya Erotik Müzesi’nde sergilenmektedir.

5. Napolyon’un penisi.

5. Napolyon’un penisi.

İddiaya göre 1821 yılındaki otopsisi sırasında doktor tarafından kesilip alınmıştır. 1916 yılına kadar doktordan haber alınamamıştır. 1970 yılında Amerikalı ürolog John Kingsley Lattimer 3 bin dolar karşılığı Napolyon’un penisinden geride kalanlara sahip olmuştur. 

Hitler’in penisinin de bir Rus asker tarafından alındığı iddia edilmektedir, ünlü simaların penislerine olan bu takıntının bir sebebi olsa gerek?

6. Buda’nın dişi.

6. Buda’nın dişi.

Budizmin kurucusu Gautama Buda’nın 6. yüzyılda ölüp bedeninin yakılmasının ardından kutsal bir anı olarak dişi saklanmıştır. Bugün Kandy, Sri Lanka’da sergilenmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Thomas Edison’un son nefesi.

7. Thomas Edison’un son nefesi.

Kabul bu teknik olarak bir vücut parçası değil ama adamlar saklamışlar işte. Henry Ford Müzesi’nde sergilenen deney tüpü içerisinde Thomas Edison’un son nefesi olduğu iddia edilmektedir. 

Ford ile Edison yakın arkadaşlardı, hayatının son yıllarını Edison, Ford’un yanında geçirdi. 1947 yılında ölmeden önce Henry Ford, Edison’un oğlundan babasının son nefesini tüpe vermesini istemiş. Becermiş mi bilemiyoruz ama sergiliyorlar.

8. Abraham Lincoln’ün kemik parçaları.

8. Abraham Lincoln’ün kemik parçaları.

Suikaste kurban gitmesinin ardından doktorlar o günün şartlarında ellerinden geleni yapmış ancak Lincoln’ü kurtaramamıştı. Doktorlar kafatasına saplanmış olan kurşunu çıkarmaya çalışmış, bunun sonucunda Lincoln’ün kafatasından parçalar kopmuştur.

İşte bu parçaları saklayalım demişler ve saklamışlar. Görmek isterseniz Ulusal Sağlık ve Tıp Müzesi’ne gitmeniz yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Che Guavera’nın saçı.

9. Che Guavera’nın saçı.

1967 yılında Bolivya ormanlarında öldürülmesinin ardından gizli bir CİA ajanı Che’nin bir tutam saçını almıştır. Che’nin parmak izleri, vücudundan çıkarılan kurşun ve saçları 119.500 dolara açık arttırmada satılmıştır. Satın alan Che hayranı kitapçı bunları Houston’daki dükkanında sergilemektedir.

10. Benito Mussolini’nin beyni.

10. Benito Mussolini’nin beyni.

1945 yılında idam edilen Mussolini’nin beyni, üzerinde çalışılması için ABD hükümeti tarafından istenmiştir. 1966 yılında, ölümünün üzerinden 21 yıl geçtikten sonra beynin bir kısmı dul eşi Rachele Mussolini’ye geri verilmiştir. 2007 yılında eBay’de açık artırmaya çıkarılan beyin 22 bin dolara alıcı bulmuştur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
77
29
19
15
14
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BERK ANDIÇ

Rasputin filmiş.

Pasif Kullanıcı

Bir kadının memesi veya amcıgı saklansa şimdi linç ederdiniz ama erkeklerin vücut parçaları sergilenirken tepki göstermiyorsunuz. İki yüzlü karılar

Yiğit genç

Rasputin le ilgili merak ettiğim son bilgiyi de almış oldum. Adam neredeyse bütün sarayı ...