Görüş Bildir
Haberler
10 Kasım Töreninde İstiklal Marşı Geç Okununca Vali Öfkelendi: 'Hepsini Görevden Alın'

etiket 10 Kasım Töreninde İstiklal Marşı Geç Okununca Vali Öfkelendi: 'Hepsini Görevden Alın'

Konya'da düzenlenen 10 Kasım töreninde İstiklal Marşı'nın çalınmasında gecikme yaşanınca, marş  09.05’te çalan sirenler eşliğinde saygı duruşuyla birlikte okundu. Vali Cüneyit Orhan Toprak, törenin ardından sorumlu müdüre tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, 'Hepsini görevden alın'’ diye talimat verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atatürk'ün vefatının 80'inci yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı uyarıya rağmen çalınmadı

İstiklal Marşı uyarıya rağmen çalınmadı

Törende çelenk konulmasıyla başladı. Saatler 09.05'e az bir süre kalınca Vali Cüneyit Orhan Toprak, görevlilere İstiklal Marşı'nın okunması gerektiği uyarısında bulundu. Ancak uyarıya rağmen okunmadı.

Tepki gösterdi: "Vali'ye tören yönettiriyorlar"

Tepki gösterdi: "Vali'ye tören yönettiriyorlar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak uyarıya rağmen okunmadı. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Vali Toprak da görevlilere 'İstiklal Marşı'na geçin' diye tepki gösterdi. Gecikme nedeniyle sirenler eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Tören sonrası Vali Toprak, sorumlu müdüre, gecikmenin yaşanmasına tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, 'Töreni düzenleyici, hepsini görevden alın. Vali'ye tören yönettiriyorlar' diye talimat verdi.

Yaşanan aksaklığı İl Jandarma Komutanı'na anlattı

Yaşanan aksaklığı  İl Jandarma Komutanı'na anlattı

Vali Toprak, anıtta düzenlenen törenin ardından Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenecek programa geçerken de yanında bulunan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ile yaptığı sohbette, görevlileri 3-4 kez müdahale etmesine rağmen İstiklal Marşı'nın okunmadığını anlattı.

Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen tören, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan oratoryo sunulmasıyla devam etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
647
210
101
39
17
15
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İyi de siren çaldıktan sonra insanlar saygı duruşuna geçip ardından İstiklal Marşını okuyor. Canı öyle istediği için mi törene müdahale ediyor? Güç gösteris... Devamını Gör

El Anonimo

siren çalarken saygı duruşuna geçilir ve siren bittikten sonra istiklal marşı okunur. hem siren çalıp hem istiklal marşının okunması ne zamandan beri var? ya... Devamını Gör

Drn d.

Bir vali tören protokolünü bilmiyor ve olan komiteye oluyor! İnanılmaz! Ve tüm gazeteler de geciken İstiklal Marşı yüzünden diyor! 10 Kasım'da 09:05 geçe sir... Devamını Gör

ntyz

09:05 te saygı duruşu ile beraber 2 dk boyunca sirenler çalar sonra İstiklal Marşı okunur. Anladığım kadarıyla Konya'da hepsi bir arada yapılmak istenmiş ve ... Devamını Gör