Görüş Bildir
Haberler
'Tuğgeneral' Ünvanı Verilen Penguen, Norveç Kraliyet Muhafızları'nı Teftiş Etti

etiket 'Tuğgeneral' Ünvanı Verilen Penguen, Norveç Kraliyet Muhafızları'nı Teftiş Etti

Deniz Gök
23.08.2016 - 00:56 Son Güncelleme: 23.08.2016 - 14:56

Edinburg hayvanat bahçesinde 'tuğgeneral' ünvanı verilen penguen, Norveç Kraliyet Muhafızları'nı teftiş etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İskoçya Edinburgh'da bir hayvanat bahçesinde yaşayan ve tuğgeneralliğe terfi eden Nils Olav isimli penguenNorveç Kraliyet Muhafızları'nı teftiş etti.

Penguen Olav 2005 yılında Norveç ordu mensuplarından madalya alarak albay olmuş ve Norveç Kraliyet Muhafız Alayı’nın onursal komutanlığına atanmıştı.

Albaylığa terfi ettiği gün de tören kıtasını teftiş eden penguen Olav, gerçek boyunda yapılan heykelini de ziyaret etmişti. Hatta bir Norveçli subay “Ülkenin en seçkin birliğinin komutanlığına en uygun pengueni seçtiğimizden eminiz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

'Tuğgeneral', Nils Olav adını taşıyan üçüncü nesil penguen

'Tuğgeneral', Nils Olav adını taşıyan üçüncü nesil penguen
İçeriğin Devamı Aşağıda

Norveç Kralı 5'inci Olav'ın adını alan penguenin ilk ismi Nils de, bağlı bulunduğu birliğin komutanının adı. 2008 yılında 'şövalye' unvanıyla taçlandırılan ve geçtiğimiz gün tuğgeneral olan penguen aslında Nils Olav adını taşıyan üçüncü nesil penguen.

1972'den bu yana sürdürülen bir gelenek

1972'den bu yana sürdürülen bir gelenek

Norveç Kraliyet Ailesi'ni korumakla görevli olan Kraliyet Muhafızları'nın, Edingburgh hayvanat bahçesindeki penguenlere olan ilgisi 1972 yılında, bu alayın, Edinburgh Askeri Bando Gösterisi'ne katılmak üzere bu kente gelmesine uzanıyor. 

O tarihte muhafızların başında bulunan Teğmen Nils Olav, hayvanat bahçesindeki bir pengueni çok sevmiş ve onu kendi birliklerinin maskotu ilan etmiş.

Gösteri için Edinburgh'a her gelişlerinde birlikten özel ilgi gören o penguen, daha sonra 1980 yılında Norveç Kraliyet Muhafızları'nın fahri üyesi olmuş.

Birliğin maskotu olan ve törenle fahri üye yapılan ilk penguen 1987’de ölmüş. Ancak ilk penguenin soyundan gelen ikinci ve üçüncü pengueni de Kraliyet Muhafızları'nın fahri üyesi yapan Norveç ordusu, aynı geleneği günümüze kadar ulaştırmış.

BBCVOAWikipedi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
561
250
192
37
16
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Şu kadar dertsiz olsak yeterdi be.

Altan Akbulut

"Bana sorsalar ne Kürt, ne Türk olmak isterdim. Ben Norveçli olmak isterdim. Ortadoğu vatandaşı olmak isteyecek kadar enayi miyim?"

işsizlikten şaşırmış adamlar. bizim bir aylık gündemin zekatını ver bak kalıyor mu penguen falan.