Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan'a Hakaret Eden Şahsın Yüzüne Tükürdüğü' İçin Sınır Dışı Edildiği Öne Sürülen Adam ve Ailesi Gündemde

etiket 'Erdoğan'a Hakaret Eden Şahsın Yüzüne Tükürdüğü' İçin Sınır Dışı Edildiği Öne Sürülen Adam ve Ailesi Gündemde

Almanya'nın Hessen eyaletinde yaşayan ve Alman polisi tarafından insanlık dışı muameleye maruz kaldıklarını söyleyen 7 kişilik Akyüz ailesi, özel bir uçakla Türkiye'ye gönderildi.

Mahkemelerde tercümanlık yaptığını söyleyen ailenin babası Mahmut Akyüz, sınır dışı edilmelerine ilişkin: 'Sığınma başvurusu yapan bir Türk’ün davasında da tercüman oldum. Sözlerinden FETÖ’cü olduğunu düşündüğüm birisi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ve Türkiye’ye suçlamalar yöneltiyordu. Ben de ‘Yalan söyleme, utanmıyorsun da’ diyerek yüzüne tükürdüm. Bu biraz sorun oldu' dedi.

Alman medyası ise Mahmut Akyüz'ün iddialarının aksine ailenin oturum izninin olmadığını ve kendilerine tanınan sürenin dolması nedeniyle sınır dışı edildiğini yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İHA'nın aktardığına göre Almanya'nın Hessen eyaletindeki Sontra kasabasında yaşayan 7 kişilik Akyüz ailesi, 3 Aralık gece 02.30'da evlerinin kapısı kırılıp gözaltına alındı. 

Çok sayıda Alman polisin katıldığı baskında, 13 ve 15 yaşlarındaki çocuklara bile terörist muamelesi yapıldı. 

Konuşmalarına izin verilmeden ve hiçbir açıklama yapılmadan havaalanına götürülen aile, özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi. 33 yıldır Almanya'da yaşayan ve çocukları da Alman vatandaşı olan Mahmut Akyüz yaşananları anlattı.

"Koltukta sıkıştırdılar, bağladılar"

"Arkadaşlarımı özledim geri gitmek istiyorum"

"Arkadaşlarımı özledim geri gitmek istiyorum"

Oğlu Muhammet Akyüz ise “Ben de çok üzgünüm okulumdan uzaklaştığım için. Sebepsiz yere bizi oradan attılar sınır dışı ettiler. Psikolojim bozuldu, korku içindeyim” şeklinde konuştu.

15 yaşındaki kızı Sahra Akyüz, “Ben eski hayatımı özledim. Ben evime dönmek istiyorum, arkadaşlarımı özledim. Okulumu özledim. Ben geri gitmek istiyorum” dedi.

'Erdoğan’a hakaret etti, yüzüne tükürdüm'

'Erdoğan’a hakaret etti, yüzüne tükürdüm'

Yaşadıklarını Yeni Şafak'a anlatan Mahmut Akyüz şöyle konuştu:“Ben mahkemelerde tercümanlık yapıyordum. Sığınma başvurusu yapan bir Türk’ün davasında da tercüman oldum. Sözlerinden FETÖ’cü olduğunu düşündüğüm birisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye suçlamalar yöneltiyordu. Ben de ‘Yalan söyleme utanmıyorsun da’ diyerek yüzüne tükürdüm. Bu biraz sorun oldu. Sonra oğlum Türkiye’nin ve Fenerbahçe’nin maçlarında evimize dev Türk bayrağı astığı için uyarılmıştık. Yine oğlumun giydiği ay-yıldızlı tişört dolayısıyla da yabancılar şubesinde örtülü olarak tehdit edilmiştim. Almanlar bunlara çok dikkat ediyor. Türkler inanılmaz baskı altında...”

Alman basınına yansıyan haberlere göre ise oturma izni başvuruları birkaç kez reddedilen aile, kendilerine tanınan süre dolduğu için sınır dışı edildi. 👇

Alman basınına yansıyan haberlere göre ise oturma izni başvuruları birkaç kez reddedilen aile, kendilerine tanınan süre dolduğu için sınır dışı edildi. 👇

Alman Focus'un konuya ilişkin haberine göre yetkililer, aileye sınır dışı işlemine ilişkin önceden bildirimde bulundu ve hazırlanmaları için de yeterli zamanı verdi. 

Alman yetkililerin ifadelerine göre aileye yapılan bildirimlerde 23 Ekim'de sınır dışı edilecekleri belirtiliyordu. 

Haberde Mahmut Akyüz'ün anlattığı 'tükürme' detayı ise yer almıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2225
907
362
88
80
42
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Men of sky

HAHAHAHAHAHAAHAHAAHA içimin yağları eridi bu tipler var ya işte almanya çok kötü yeğenim sakın gelmeyin bizim düzenimiz var ondan gelemiyoruz türkiye gibisi... Devamını Gör

Yasemince

Daha iyi anlatılamazdı 👏

Azula

Abim çok milliyetçiysen ,vatanını seviyorsan gelmişsin işte daha ne? Adamların ülkesinde milliyetçilik yapamazsın. Sen orada azınlıksın. Umarım hepinize böyl... Devamını Gör

Kimoki San

Amin..

ALKAN Alkan

Almanya çok kötü ama geri dönmek istiyorum.

Can

🤣🤣🤣🤣🤣