Görüş Bildir
Haberler
Daha Önce de Benzer Yangınlar Çıkmış: 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Patlama Hakkında Bakanlık 1 Gün Önce Uyarmış

Daha Önce de Benzer Yangınlar Çıkmış: 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Patlama Hakkında Bakanlık 1 Gün Önce Uyarmış

Gaziantep’te Covid-19 yoğun bakım ünitesinde 9 kişinin ölümüne yol açan patlama riskinin önceden bilindiği ancak Sağlık Bakanlığı'nın uyarı yazısını olaydan sadece bir gün önce hastanelere gönderdiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Gaziantep SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım ünitesinde oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 9 hastanın hayatını kaybetmesinin arkasından büyük bir ihmal çıktı.

Covid hastalarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan düşük kaliteli oksijen terapi cihazlarının yangın çıkardığı yönünde çok sayıda hastaneden Sağlık Bakanlığı’na bildirim yapıldı, ancak cihazların kullanımına devam edildiği ortaya çıktı.

Eğitime ağırlık verilmesi istendi

Eğitime ağırlık verilmesi istendi

Sağlık Bakanlığı’nın da Gaziantep'teki patlamadan bir gün önce tüm hastanelere yazı göndererek bu cihazların yangına neden olduğunu bildirdi ve yangınların önlenmesi için eğitime ağırlık verilmesini istedi. Uzmanlar, kalite sorunu yaşanan cihazları ithal eden firmalar ile bu cihazları tüm hastanelere göndermek üzere satın alan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin araştırılması gerektiğini ifade ettiler.

Sık sık yanma ve yangına neden oldular

Sık sık yanma ve yangına neden oldular

Uzman hekimlerin verdiği bilgilere göre, Covid-19 nedeniyle oksijen ihtiyacı artan hastalara hastanelerde düzenli olarak oksijen veriliyor. Sağlık Bakanlığı, hastalara oksijen akımını artıran cihazları hastanelere gönderdi. Cihazlar yaygın olarak kullanılınca aşırı yüklenme nedeniyle hastanelerde ilave oksijen ve enerji ihtiyacı doğdu. Bu cihazlar sayesinde hastalar oksijeni daha fazla hissettiler. Ancak cihazlar yüksek akım nedeniyle sık sık yanmaya ve yangına neden olmaya başladı. Bu yangınlar etrafa zarar vermeden çoğunlukla söndürüldü.

Tüpler dışarı çıkartılmalı

Tüpler dışarı çıkartılmalı

Temmuz ayında İstanbul'da özel bir hastanedeki yangın da bu nedenle yaşandı. Yüksek oksijen akımına, hasta yataklarının başındaki merkezi oksijen sistemleri yeterli gelmeyince yoğun bakım odalarına bu kez büyük oksijen tüpleri getirilmeye başlandı. Küçük bir kıvılcım ya da elektrik kontağına maruz kalması halinde patlama riski taşıyan bu tüplerin hastaların başucunda tutularak olası felaketlere adeta davetiye çıkarıldığını belirten uzmanlar, Gaziantep'teki patlamayla korkulan felaketin ortaya çıktığını söylediler. Uzmanlar, normalde merkezi oksijen jakına takılması gereken cihazın direkt tüpe bağlanması nedeniyle patlamanın yaşandığını, bunun tamamen eğitim eksikliğinden meydana geldiğini belirtirlerken, tüm hasta odalarındaki tüplerin acilen dışarı çıkarılması çağrısı yaptılar.

Yazıda yangın uyarısı yapıldı 👇

Yazıda yangın uyarısı yapıldı 👇

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Tıbbı Cihazların Güvenli Kullanımı' başlığıyla gönderilen yazıda, oksijen cihazlarının yandığına dair bildirimlerin geldiği uyarısı yapıldı.

Gaziantep'de meydana gelen yangında 9 kişi hayatını kaybetmişti📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
23
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dilara.eser

Düşük kaliteli deniyor oksijen tüpleri için. Sağlığın düşük kalitelisi olur mu?

neresinden tutsan elinde kalıyor. biyomedikal cihaz mühendislerini ve biyomedikal cihaz teknikerlerini neden atamıyorsunuz? 12 bin sağlıkçı aldınız kaçı biyo... Devamını Gör

Resho

Ki olay Türkiye'nin en zengin ailellerindne birinin hastanesi olan SANKO hastanesinde oluyor. Hastaneye adımını atsan en az 3 haneli sayıları ödeyip çıkıyor... Devamını Gör