Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, İzmir’de sivil kıyafetli bir ABD askerine çuval giydirmiş ve görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. Olaya karışan ve gözaltına alınan 15 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diyarbakır'da Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarında 14'üncü güne girildi. Diyarbakır’daki özel ekip, Ankara’dan gelen özel ekiple birleşip koordineli bir aramaya koyulurken, mahalle ve çevresinde 8. kapsamlı arama da yapıldı ancak sonuç alınamadı.
Kocaeli’nde belediyenin toplu taşıma araçlarındaki ekranlar hacklenmiş ve 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' ifadeleri yazılmıştı. Olayla ilgili Diyarbakır’da gözaltına alınan 2 kişiden 1’i tutuklandı.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşayan sekiz yaşındaki Narin Güran, Kuran kursundan ayrıldıktan sonra kayboldu. Kızın kaybolduğunu fark eden aile, durumu yetkililere bildirdi ve arama çalışmaları başlatıldı. Bugün küçük Narin'in kaybolmasının üzerinden tam 14 gün geçti. Peki bu süreçte neler yaşandı?
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçla yaptığı yemin konuşulmaya devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “göz bebeğimiz TSK’ya zarar vermek isteyenler” var derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “ikinci yemin” hadisesinin takipçisi olacaklarını söyledi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, eylül ayında sigaraya yeni bir zam daha gelebileceğini duyurdu. Dündar, TELE1’e yaptığı açıklamada, “Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz” ifadelerini kullandı.**Kaynak: https://tele1.com.tr/tiryakilere-kotu-haber-sigaraya-bir-zam-daha-yolda-1132581/**
14 gün önce kaybolan ve hala kendisinden bir ize rastlanmayan Narin'le ilgili arama çalışmaları sürüyor. Amca S.G.'nin tutuklanmasının ardından yayın yapan gazeteci Özlem Gürses, amcanın arabasında Narin'le eşleşen DNA örnekleriyle ilgili önemli iddialarda bulundu.Kaynak: Özlem Gürses
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, adalet nöbetine devam ediyor. Şenyaşar'ın 'Adalet' pankartı önünde nöbet tuttuğu anları polisiye romanlarıyla tanınan Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından paylaştı.
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını kaldırıp 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenler Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyor. Tartışmaların merkezindeki dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nun komutanı tarafından odasına çağırıldığı ve burada 'Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim' yanıtını verdiği iddia edildi. Kaynak: **https://www.sozcu.com.tr/bu-yemin-metni-2022-de-erdogan-in-onunde-okunmustu-p79983**
Ponzi sistemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen sosyal medya fenomenleri Beril ve Kıvanç Talu için savcılığın istediği ceza belli oldu. İkilinin 13 müştekiden 3 Milyon 17 Bin Lira dolandırdıkları iddia edildi.
Geçtiğimiz günlerde evinde ölü bulunan Ahu Tuğba'nın İstanbul'da düzenlenmesi planlanan cenazesinden önce çarpıcı bir gelişme yaşandı. ABD'li yetkililer ünlü sanatçının vefatını, 'şüpheli ölüm' kategorisine aldı. Bu neden cenaze nakil işlemleri, uçuş prosedürüne takıldı!
Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle hakkında dava açılan Dilruba Kayserilioğlu'na 'Halkın bir bölümünü aşağılamak' suçundan 7,5 ay hapis cezası verildi.
Okul bahçesinde 1'inci sınıf öğrencisi Miray Arslan'a çarparak ölümüne neden olan beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya tutuklandı. Kaya gözyaşları içinde verdiği ifadesinde, 'Çarptığımı fark etmedim. Çok üzgünüm' ifadelerini kullandı. Kaynak: Halk TV
Gazeteci Murat Ağırel, kendisine gönderilen ve içeriğinde maskeli bir erkeğin yer aldığı videoyla tehdit edildiğini duyurdu. Ağırel, 'Videoda, öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor' ifadelerini kullandı.
Güzelavrat otu, ıspanakla benzer görünümü nedeniyle kafa karışıklıklarına neden oluyor. Bu nedenle de ıspanak diye ''Güzelavrat otunu'' yanlışlıkla tüketenler soluğu hastanede alıyor. Bu iki otun ayrımını yapabilmek için köklerine dikkatli bakılması gerekiyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, herhangi bir erken seçime gidilmediği sürece 2028'de yapılacak olmasıyla birlikte, gazeteci Altan Sancar, katıldığı bir programda CHP'deki adaylık tartışmaları hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, birileri 'şeytanlaştıracak' diye içki içtiğini gizlemeyeceğini söyledi. Özel kendisini içkili bir restoranda videoya alan bir kişiye de çıkışarak, 'O gün bir duble de rakı içtim, bilgisi olsun' dedi.