Görüş Bildir
Guardian'dan Rusya Yorumu: Havlayan Köpek Isırmaz
İngiliz Guardian gazetesinin Moskova muhabiri Shaun Walker, savaş uçağı düşürülen Rusya'nın öfkeli olduğunu ancak Türkiye ile arasındaki krizin kontrol dışına çıkmasına izin vermeyeceğini yazdı. 'Havlayan köpek ısırmaz' diyen Walker'a göre Rusya, Türkiye ile diplomatik ilişkilerini kesmeyecek.
1400 Yıllık Ginkgo Ağacının Budist Tapınağında Oluşturduğu Sarı Deniz
Çin'in Zhongnan dağının eteklerinde bulunan Gu Guanyin Budist tapınağı bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor. 1400 yıllık ginkgo ağacı Kasım ayının ortalarından bu yana sararmış yapraklarını döküyor. Öyle ki tapınağın bahçesi sapsarı bir denize dönüşmüş durumda. İnsanlar bu eşsiz manzarayı görebilmek için çok uzaklardan tapınağa geliyor. Ginkgo ağacı 'yaşayan fosil' olarak biliniyor. Çünkü Dünya'nın yaşamış olduğu tüm o ürkütücü iklim değişikliklerine karşın 200 milyon yıldır hiç değişmeden kaldığına inanılıyor. Yani dinozorların halen hayatta olduğu zamanlar ile aramızdaki tek canlı bağlantı.
Reklam
'Özgürlük Anıtı Aslında Müslüman Bir Kadın Olarak Tasarlandı' İddiası
ABD'de çok sayıda müze ile araştırma merkezini bünyesinde bulunduran ve Federal Hükümet tarafından yönetilen Simithsonian Enstitüsü'nün dergisinde ilginç bir tarihi iddiaya yer verildi. Dergide Erin Blakemore imzasıyla yer alan makalede, Özgürlük Anıtı'nın ilk halinin başörtülü Müslüman bir çiftçi kadın olduğu öne sürüldü.
Reklam
AKM Reklam Panosu Oldu
2008 yılından beri kapalı olan ve bir türlü restore edilmeyen Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) Ertuğrul 1890 filminin afişi asıldı.
MMORPG Oyun Tutkunlarına Özel Oyun Faresi
Çinli üretici Elecom, MMORPG türünde oyun oynamayı seven kullanıcılar için geliştirdiği oyun faresini tanıttı. Oyuncuların hızlı bir şekilde işlem yapabilmesine imkan sağlayan farede toplamda 19 programlanabilir tuş ve iki adet kaydırma tekeri bulunuyor.
Reklam
Reklam
TSK: 'Moskova ile İrtibat Kuruldu ve Her Türlü İşbirliğine Hazır Olunduğu Belirtildi'
Genelkurmay, düşürülen Rus uçağıyla ilgili Rusya Savunma Ataşesi ve Kara Ataşesi'nin Karargâh'a davet edilerek, kendilerine bilgilendirme yapıldığını açıkladı. Görüşmede, pilotların bulunması ve kurtarılması için yoğun çaba sarf edildiği anlatıldı. Ayrıca, Moskova’daki askeri makamlara telefonla 'her türlü işbirliğine hazır olunduğu' iletildi.
Reklam
Huawei Mate 8 Resmen Duyuruldu
Son olarak dün sızdırılan basın görselleriyle karşımıza çıkan Huawei Mate 8 , beklendiği gibi bugün resmen duyuruldu. Huawei’nin 6 inçlik devasa telefonu, Android 6.0 Marshmallow ile geliyor.
Japon Sanatçı Satoshi Tomizu'dan Size Özel Birbirinden Güzel 16 Cam Galaksi
Satoshi Tomizu, Japonya'da yaşayan bir cam sanatçısı. Bir bilye büyüklüğündeki cam küreler içerisinde eşsiz galaksiler yaratıyor. Dünya genelinde birçok ödül sahibi Tomizu'nun çalışmalarını sattığı sitesinde birçok ürünün anında tükendiğini görmek hiç de şaşırtıcı değil. Siz de kendinize özel bir galaksi arzularsanız sanatçının sitesini ziyaret etmenizi öneririz.
Jaewoon U'nun Objektifinden Su Üzerinden Yansıyan Güney Kore
Jaewoon U. Güney Koreli bir fotoğraf sanatçıcı. Daha çok manzara fotoğrafları çekmeyi seviyor. Güney Kore'nin çeşitli yerlerinin  suda yansıyan görüntülerini 'Reflection' adını verdiği bir galeride toplamış. İşte o galeriden sizin için seçtiklerimiz. Daha fazlası için.
Reklam