Görüş Bildir
NASA: Büyüleyici Görüntüleriyle Muhteşem Güneş Simülasyonu
Güneşin yakından nasıl göründüğünü NASA sayesinde öğrendiğimize göre, onun gerçekçi çizimlerini yapmamız artık biraz daha kolay. Programcı ve sanatçı Robert Hodgin ise işi biraz daha ileri taşıdı ve gerçek fotoğrafları kullanarak neredeyse kusursuz bir güneş simülasyonu ortaya çıkardı.Hodgin, simülasyonu hazırlayabilmek için çeşitli programcılık araçlarından faydalandı ve sonuç olarak ortaya sıcaklığını neredeyse hissedebileceğiniz bir güneş simülasyonu çıktı.
2016’da İhracatçıya İyi Kazandırabilecek 10 Alternatif Pazar
2015 yılı küresel talebin zayıfladığı, Yunanistan ekonomisinin iflas ettiği, ABD Merkez Bankası’nın para politikasında sıkılaştırma başlatacağı ve Çin ekonomisinin zayıflaması ana başlıklarıyla öne çıktı. Bu başlıklar, özellikle gelişmekte olan ülkeler açısından olumsuz algılandı. Komşulardaki jeopolitik sorunlar, Rusya ve Avrupa’nın yoksullaşması ihracatçıyı yeni pazarlar aramaya itti. Bu pazarların öne çıkma sebepleri nispeten bakir oluşları, ekonomilerinin kötü olmaması ve talebe açık olmaları diyebiliriz.
Reklam
Boğaziçili Gençlerden Örnek Hareket: 11 Madde ile İlkokulumuz Projesi
İnşaat Mühendisliği öğrencileri ve bu alana ilgi duyan tüm Boğaziçilileri bir araya getirmeyi hedefleyen Boğaziçi Üniversitesi’nin en köklü ve aktif kulüplerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) 1987'den beri farklı alanlardaki çalışmalarını sürdürmektedir. İlkokulumuz projesi ise herkesin eşit koşullarda eğitim hakkına sahip olması gerektiği düşüncesiyle başlamıştır.
24 Ünlü Markanın Patronu Hipster Olsaydı Logoları Nasıl Olurdu?
Boş duran tasarım şirketi, komikli logolar tasarlarmış. İşte bunlardan birkaçı oturup 'ünlü markaları hipster'lar satın alsaydı logoları nasıl olurdu?' diye düşünmüş ve ortaya bu enteresan ve bazıları gayet de hoş tasarımlar çıkmış. Benim favorim 16, Microsoft bunu bir düşünsün.
Reklam
Gökhan Töre Sahne Alacak
Sivasspor karşılaşmasında antrenman eksiği sebebiyle görev yapamayan Gökhan Töre, formasına bu akşam Skenderbeu karşısında yeniden kavuşacak.
Bu Hafta Mizahın Gündeminde Neler Var?
etiket
Mizah dergileri bu hafta, yeni kabineyi, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Rus savaş uçağını, Rusya'yı protesto etmek isterken hedefi şaşırıp Hollanda Başkonsolosluğu'na yönelen kitleyi kapaklarına taşıdı.
Reklam
Guardian'dan Rusya Yorumu: Havlayan Köpek Isırmaz
İngiliz Guardian gazetesinin Moskova muhabiri Shaun Walker, savaş uçağı düşürülen Rusya'nın öfkeli olduğunu ancak Türkiye ile arasındaki krizin kontrol dışına çıkmasına izin vermeyeceğini yazdı. 'Havlayan köpek ısırmaz' diyen Walker'a göre Rusya, Türkiye ile diplomatik ilişkilerini kesmeyecek.
Reklam
1400 Yıllık Ginkgo Ağacının Budist Tapınağında Oluşturduğu Sarı Deniz
etiket
Çin'in Zhongnan dağının eteklerinde bulunan Gu Guanyin Budist tapınağı bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor. 1400 yıllık ginkgo ağacı Kasım ayının ortalarından bu yana sararmış yapraklarını döküyor. Öyle ki tapınağın bahçesi sapsarı bir denize dönüşmüş durumda. İnsanlar bu eşsiz manzarayı görebilmek için çok uzaklardan tapınağa geliyor. Ginkgo ağacı 'yaşayan fosil' olarak biliniyor. Çünkü Dünya'nın yaşamış olduğu tüm o ürkütücü iklim değişikliklerine karşın 200 milyon yıldır hiç değişmeden kaldığına inanılıyor. Yani dinozorların halen hayatta olduğu zamanlar ile aramızdaki tek canlı bağlantı.
Reklam
'Özgürlük Anıtı Aslında Müslüman Bir Kadın Olarak Tasarlandı' İddiası
ABD'de çok sayıda müze ile araştırma merkezini bünyesinde bulunduran ve Federal Hükümet tarafından yönetilen Simithsonian Enstitüsü'nün dergisinde ilginç bir tarihi iddiaya yer verildi. Dergide Erin Blakemore imzasıyla yer alan makalede, Özgürlük Anıtı'nın ilk halinin başörtülü Müslüman bir çiftçi kadın olduğu öne sürüldü.
Reklam