Görüş Bildir
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Troller Tarafından Bindirildiği 22 Şey
Son günlerde Rusya ile aramızda oluşan gerginlikler nedeniyle Putin'in ve yardımcılarının Türkiye'ye uygulamak istediği yaptırımlar trollerin gözünden kaçmamış olacak ki, söylediği özgüven içerikli sözlerden sonra Putin'in ata binerken çekindiği fotoğrafı alıp çok başka şeylere koydular. İşte mizahi yaklaşım içindeki o görseller.
TEOG'da Bir Soru İptal
TEOG sınavında Fen ve Teknoloji bölümü A Kitapçığı'ndaki 13. soru iptal edildi. Soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek.
Game of Thrones Karakterlerinin İlk ve Son Halleri
Daha iki gün önce yayınlanan yeni sezon posteri ile acaba dedirten efsane dizi Game of Thrones hayranları tarafından hazırlanan video. Dizi oyuncularının ilk sahneleri ile son sahnelerinin karşılaştırmalı olarak yer aldığı enfes görüntüleri izliyoruz.AĞIR SPOİLER İÇERİR!
Kedilerin 'Asperger Sendromu'ndan Muzdarip Olduğunun 24 Kanıtı
etiket
Öncelikle Asperger Sendromunu kısaca açıklamaya çalışalım. Asperger sendromu diğer insanlarla etkileşimi oldukça zorlaştıran gelişimsel bir bozukluktur. Çocuğunuz sosyal olarak beceriksiz olduğu için arkadaş edinmeyi çok zor bulabilir. Asperger sendromu olanlarda otizm özelliklerinin bazıları vardır. Örneğin; sosyal becerileri zayıftır, rutini severler ve değişiklikten hoşlanmazlar. Fakat otistiklerin aksine Asperger sendromu olanlar normal olarak konuşma becerisinin geliştiği yaşta, yani 2 yaşından önce konuşmaya başlarlar. Asperger sendromu hayat boyu sürer, fakat belirtiler zaman içerisinde düzelme eğilimindedir. Aspergerli kişiler; empati eksikliği, uygun olmayan tek yonlu iletişim, arkadaşlık kurma becerisinde eksiklik ya da tamamen yoksunluk, tekrar edici konuşma, sözlü olmayan iletişim, belli konulara karşı aşırı ilgi, duruş bozukluğu ve sakar hareketler sergileme, çoğunlukla normal ya da üstün zekaya sahip olma ozellikleri sergilerler.Madde madde sayacak olursak:Sosyal ipuçlarını seçememe ve diğerlerinin beden dilini anlama, sohbete başlama veya sohbeti sürdürme ve sırayla konuşma gibi doğuştan gelen sosyal becerilerin eksikliği.Rutinlerdeki herhangi bir değişiklikten hoşlanmama.Empati eksikliği.Diğerlerinin konuşmalarının anlamını değiştiren konuşma tonundaki değişiklikleri, vurguları fark edememe. Yani çocuğunuz bir şakayı anlamayabilir veya alaycı bir yorumu kelime anlamıyla algılayabilir. Ve konuşması tek düze olabilir ve vurgu veya tonlamadan yoksun olduğu için anlaşılmayabilir.Göz kontağından kaçınmak veya başkalarına bakmak.Alışılmışın dışında yüz ifadeleri veya vücut dili.Çok iyi hakim olduğu bir veya iki ilgi alanı olması. Genellikle sevdikleri konular hakkında aşırı konuşurlar. Tek taraflı sohbetler yaygındır. İçsel düşünceler çoğunlukla sözlü ifade edilir.Motor gelişimleri gecikmiştir. Çocuğunuz çatal bıçak kullanmayı, bisiklete binmeyi veya top yakalamayı öğrenmede gecikmiş olabilir. Yürüyüşü garip olabilir. El yazısı çoğunlukla kötüdür.Yüksek duyarlılığa sahiptir ve yüksek ses ve ışık, yoğun tat veya dokulara karşı hassastır.Bütün bunları öğrendikten sonra, içeriğimize geçip, kedilerimize bir bakalım ve Aspergerli olup olmadıklarına karar verelim.
Reklam
Reklam
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin'den yeni bir açıklama geldi. Rus lider bir kez daha 'Sırtımızdan bıçaklandık' dedi ve ekledi: Türkiye, bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi görünüyor. Buna üzülüyoruz. Türkiye'den hâlâ özür bekliyoruz.'
Reklam
Vatandaşlarını Geri Çağıran Rusya, Kırmızı Hattı da Askıya Aldı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki Rus vatandaşlarına bir an önce ülkelerine dönmeleri yönünde çağrıda bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü de, Suriye'de olası hava kazalarının önlenmesi için açılan kırmızı hat da dahil olmak üzere Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile tüm ilişkilerin askıya alındığını söyledi.
NATO: Gerilimin Tırmanmasına Karşıyız; Çatışma İstemiyoruz
Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin NATO'dan bir açıklama geldi. NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Philip Breedlove, 'Gerilimin tırmanmasına karşıyız.' dedi ve Rusya'nın Türkiye ve NATO ile çatışma istemediğini söyledi.
Reklam
Reklam
Bakan Yıldırım Tur İptalleri Hakkında Konuştu: 'Dünya'da 8 Milyar İnsan Var'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Rusya ile ilişkilerin gerilmesinden dolayı olası yaşanabilecek tur iptalleri için, “Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Bir kısmının geçici olarak Türkiye’ye gitmesini caydıracak birtakım azmettirenler olsa da bütün dünyayı Türkiye’ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez” diye konuştu.
Reklam