Görüş Bildir
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
“Arjantin düştü; sıra ötekilerde…” Bu slogan, uluslararası finans çevrelerinin bugünlerdeki ruh halini özetliyor. 22 Kasım seçimini Başkan Cristina Fernández de Kirchner’in (ve Peronist Parti’nin) adayı Scioli kaybetti. Neoliberal bir programla seçimleri kazanan seçkin bir burjuva ailesinden Mauricio Macri yeni Başkan olacaktır.Seçim sonrasındaki Financial Times’tan bir dökümü Josh Mason yapmış. Gazetenin başlığı: “Piyasalar Arjantin’deki yeni düzeni sevinçle karşıladı.” Hemen üstünde “paramızı isteriz!” diyen bir Steve Forbes fotoğrafı var. İlk sayfa haberi, “piyasalar Kirchner’ler iktidarının son bulmasını umuyorlardı; şimdi coşku içindeler” diye başlıyor. Ardından finans çevrelerinin yorumları: “Macri, uluslararası yatırımcıların güvenini kazanmak için ülkenin ne yapması gerektiğini biliyor. Arjantin, sermaye piyasalarıyla ilişkilerini normalleştirerek büyük önem taşıyan yabancı yatırımcıları çekmeye başlamalıdır.” Gazetenin başyazısına göre ise, “Macri’nin gerçekleştirmesi gereken en önemli alan, yatırım atmosferini iyileştirmesidir.”
Bir Öğrencinin Anlatımı ile İstanbul Üniversitesi'nde Neler Oldu?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ajansların verdiği bilgiye göre 'karşıt görüşlü' öğrenciler arasında çıkan olaylarda yaklaşık 50 öğrenci gözaltına alındı. Olaya ilişkin bianet'e konuşan bir öğrenci 'IŞİD yanlısı dediğimiz, aralarında öğrencilerin de olduğu ancak dışarıdan gelenlerin daha yoğunlukta olduğu bir grup var. Çarşamba günü gerginlik yaratmışlar ve 'Gelip hesabını soracağız' demişlerdi.' açıklamasında bulundu. Öğrencinin anlatımı şöyle devam ediyor: 'Polis, ‘IŞİD yanlısı’ dediğimiz grubun etrafını çevirmişti. Polisin durdurduğu noktaya geldiğimizde arbede yaşandı. Polis, koridorları ve dersliklere girerek gözaltılar yaptı.'
Komedi Filminde 'Fazla Gülmekten' Karakolluk Oldular
Erzurum'da 1 Aralık'ta Cem Yılmaz'ın 'Ali Baba ve 7 Cüceler' filmini izlemek için sinemaya giden Çetin Bayram ile Ufuk İnce, filmdeki esprilere kahkaha ile gülünce, önlerinde oturan bir vatandaşın şikayeti üzerine karakolluk oldu. 
Reklam
Reklam
Samsung Galaxy S7 Isı Borularıyla Soğuyacak
Akıllı telefonlar güçlendikçe ısınma problemi iyice büyük bir sorun olmaya başladı. Böylesine güçlü donanımlar, üzerlerine yük bindiğinde cihazları ısıtıyor ve performans kaybına yol açabiliyor. Samsung, merakla beklenilen amiral gemisi Galaxy S7‘de böyle bir sorunla karşılaşmamak için farklı bir soğutma sistemi kullanmaya hazırlanıyor.
Messi 30 Milyona Ulaştı
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Instagram'da 30 milyon takipçi sayısına ulaştı. Messi, Katalan kulübünde giydiği ilk formanın fotoğrafı ile, hayranlarına teşekkür etti. Messi'yi kutlayanlar arasında, yayınladığı mesaj ile, Golden State'in yıldız ismi Stephen Curry de vardı.
Şehirden Göçmek İsteyenler İçin Bir Rehber Denemesi
etiket
Zaman zaman birçoğumuzun kafasında belirir 'şehirden kaçıp gitme' düşüncesi... Ama nasıl? Nerede kalınır, nasıl geçinilir, ne kadar bütçe gerekir? Bir rehbere mi ihtiyacınız var, işte 'şehirden göçmek isteyenler için bir rehber denemesi'! Kaynak: İçimden sohbetler
Reklam
O Gün Taksi İçin 'İncelense İyi Olur' Anonsu Yapılmış
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği ve 2 polisin şehit olduğu saldırının akşamında hazırlanan ve çarpıcı bilgilerin yer verildiği tutanağa göre, polis ekibi, bir gün önce beyaz Toros’tan polislere ateş açan teröristleri yolda takibe aldı. Ekip, Merkez’e ‘Bu taksi incelense iyi olur’ anonsu geçti. Araç Balıkçılarbaşı mevkisine geldiğinde müdahaleye giden 3 polisten 2’si içeriden açılan ateş sonucu şehit edildi.
Reklam
Her On Yılda Bir Krizden Krize Girenler İçin Naçizane 15 Öneri
20’lere geldim, eyvah 30’lu yaşlarımdayım, kahretsin 40’lar yaklaşıyor, üzgünüm 50’leri gördüm… Sıkılmadınız mı her on yılda bir kederden kedere sürüklenmeye? Hayatınızı sürekli yaşlanıyorum, istediklerimi yapamadım, yolun yarısına geldim, bir ayağım çukurda, vb. hezeyanlarla yaşamak ne derece akıllıca? Yaşlanacağınızı bilmiyor muydunuz? Bu size tuhaf bir sürpriz mi oldu? 20’lerde yapmanız gerkenler, 30’larda sahip olmanız gerekenler, 40’larda bilmeniz gerekenler safsatalarını bir kenara bırakın artık. Hayatınızı kendi istediğiniz, sevdiğiniz, gördüğünüz şekilde yaşayın. Hayat her geçen yıl için endişe duyamayacak kadar kısa!
Reklam
Köroğlu Destanı, UNESCO Kültür Mirası Listesinde
Türk dünyasının ortak değerleri arasında yer alan Köroğlu destanı, UNESCO kültür mirası listesine girdi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, Türkmenistan'daki Köroğlu destanı geleneğini, 'Somut olmayan Kültürel Miras' listesine ekledi. Somut olmayan kültürel miras listesi, elle tutulamayan ancak bir ülkenin kültüründe önemli rol oynayan gelenekleri korumayı amaçlıyor.
Reklam