Görüş Bildir
Sadece Yiyecekleri Veya Yünleri Kullanarak Muhteşem Manzaralar Yaratmak
Eszter Burghardt yarı Macar yarı Kanadalı bir sanatçı. Şu an Kanada'da yaşayan bu genç kadın sanat eğitimini İzlanda'da tamamlamış. Doğal olarak işlerinin bir kısmında da bu kuzey esintilerini hissetmek gayet mümkün. Sadece yiyecekleri veya yünleri kullanarak yaptığı heykel tadında işleri makro fotoğraflarla muhteşem manzaralara dönüştüren sanatçı onlarca kez sergilere katılmış. Daha ayrıntılı bilgi için sanatçının kendi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Fenerbahçe Taraftarlarına Özel FIFA 16
FIFA 16 ile Türkçe dil seçeneğini oyuna dahil eden EA, yerelleştirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Fenerbahçe ile anlaşmaya giden oyun devi, takıma özel kapağa sahip FIFA 16’yı satışa sundu.
IŞİD'in Korkunç 'Saklambaç Oyunu'
IŞİD, çocuk militanlarına korkunç bir oyun oynatmaya başladı. Örgütün paylaştığı videoda, 'saklambaç' oynatılan çocuklar eski bir kalenin içinde belli noktalara gizlenmiş rehineleri bulup öldürüyor.
Dünyada İlk: Yenilenebilir Enerjide Su Altı Balonları
İklim zirvesi sonrası daha da önem kazanan yenilenebilir enerjide, bir yandan mevcut kaynakları daha verimli kullanmanın yolları aranırken, bir yandan da alternatif kaynak arayışları sürüyor. Kanada’da Hydrostor adlı şirket 18 Kasım’dan beri geliştirdiği yeni projesini test ediyor: Su altı balonları.
Reklam
Doğanın Tüm Renklerini Hoyratça Kullanan Küçük Ülke: 35 Nefis Görselle Zanzibar
Zanzibar veya Zangibar, Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya'ya bağlı iki adadan oluşan özerk yönetilen bölge. Zangibar, Şiraz'dan gelen İranlı göçmenler tarafından kurulmuştur. Adı 'zencilerin sahili' anlamındaki Farsça 'zangi bar'dan gelir. Ana ada Zangibar ve Pemba Adası adası olmak üzere iki adadan oluşan yönetsel bölgenin başkenti Stone Town'dır. Ekonomisi, baharat üretimi ve turizme dayalıdır. Zanzibar asıl adı 'Farrokh Bulsara' olan Queen grubunun solisti Freddie Mercury'nin doğum yeri olması ile de ünlüdür. Mercury , başkent Stone Town'da doğmuştur. Zangibar dünyanın önde gelen baharat üreticilerindendir.Her ne kadar yöre insanının yaşam seviyesi çok yüksek olmasa da Zanzibar, doğada mevcut tüm renkleri cömertçe kullanan, eşsiz bir doğaya sahiptir. İşte o renk cümbüşünden küçük bir kesit.
Reklam
Brownie ve Kurabiyeyi Bir Lokmada Mideye İndirmeniz İçin Size Gereken 7 Adım
Efsane lezzetler vardır kimse tarafından hayır denemez, işte brownie ve damla çikolatalı kurabiye de bunlardan ikisi. Mesela ben bu tarifi görmeden önce canım ikisini de çektiğinde oturup bol bol yapar sonra bir ondan bir ondan yerdim. Ama artık kolayı var! İkisini bir araya getirip bir lokmada mideye indirmek için tek ihtiyacınız işte bu adımlar.
Bu Konsere Giriş 'Parayla Değil Mamayla'
etiket
Edirne'de sokak hayvanları yararına düzenlenecek konsere giriş kedi ya da köpek mamasıyla olacak. Herkesin kendi bütçesine göre alacağı mamalarla destek olabileceği konser 6 Aralık'ta...
Reklam
Akıllı Telefonların 1 Numaralı Kalesi: İsveç
Yahoo sermayeli Flurry tarafından yapılan yeni bir araştırma, Avrupa genelindeki akıllı telefon alışkanlıklarındaki farklılıkları ortaya koyuyor. Rapora göre İsveç'in yüzde 150 oranla Avrupa'nın en yüksek akıllı cihaz penetrasyonunu sahip ülkesi olduğunu gösteriyor.
Reklam
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
“Arjantin düştü; sıra ötekilerde…” Bu slogan, uluslararası finans çevrelerinin bugünlerdeki ruh halini özetliyor. 22 Kasım seçimini Başkan Cristina Fernández de Kirchner’in (ve Peronist Parti’nin) adayı Scioli kaybetti. Neoliberal bir programla seçimleri kazanan seçkin bir burjuva ailesinden Mauricio Macri yeni Başkan olacaktır.Seçim sonrasındaki Financial Times’tan bir dökümü Josh Mason yapmış. Gazetenin başlığı: “Piyasalar Arjantin’deki yeni düzeni sevinçle karşıladı.” Hemen üstünde “paramızı isteriz!” diyen bir Steve Forbes fotoğrafı var. İlk sayfa haberi, “piyasalar Kirchner’ler iktidarının son bulmasını umuyorlardı; şimdi coşku içindeler” diye başlıyor. Ardından finans çevrelerinin yorumları: “Macri, uluslararası yatırımcıların güvenini kazanmak için ülkenin ne yapması gerektiğini biliyor. Arjantin, sermaye piyasalarıyla ilişkilerini normalleştirerek büyük önem taşıyan yabancı yatırımcıları çekmeye başlamalıdır.” Gazetenin başyazısına göre ise, “Macri’nin gerçekleştirmesi gereken en önemli alan, yatırım atmosferini iyileştirmesidir.”
Bir Öğrencinin Anlatımı ile İstanbul Üniversitesi'nde Neler Oldu?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ajansların verdiği bilgiye göre 'karşıt görüşlü' öğrenciler arasında çıkan olaylarda yaklaşık 50 öğrenci gözaltına alındı. Olaya ilişkin bianet'e konuşan bir öğrenci 'IŞİD yanlısı dediğimiz, aralarında öğrencilerin de olduğu ancak dışarıdan gelenlerin daha yoğunlukta olduğu bir grup var. Çarşamba günü gerginlik yaratmışlar ve 'Gelip hesabını soracağız' demişlerdi.' açıklamasında bulundu. Öğrencinin anlatımı şöyle devam ediyor: 'Polis, ‘IŞİD yanlısı’ dediğimiz grubun etrafını çevirmişti. Polisin durdurduğu noktaya geldiğimizde arbede yaşandı. Polis, koridorları ve dersliklere girerek gözaltılar yaptı.'
Reklam