Görüş Bildir
Haberler
Futbolda Deplasman Yasağı Kalkıyor

Futbolda Deplasman Yasağı Kalkıyor

Enver K.
11.08.2016 - 13:59 Son Güncelleme: 11.08.2016 - 15:04

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yeni sezonda deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının kaldırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig 2016/2017 Turgay Şeren Sezonu'nda  4 büyük takım arasında oynanacak maçlardaki taraftarlara deplasman yasağı kaldırıldı.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımları arasında oynan maçlarda deplasmanlara taraftarlar gidemiyordu. Deplasman yasağı 2011 yılından beri Türkiye'de uygulanıyordu.

'Artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz'

'Artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz'

Kulüpler Birliği Vakfının gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, FETÖ 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, şunları kaydetti:

'15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğine ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.'

5. Haftada Beşiktaş - Galatasaray derbisinde G.Saray taraftarları Vodafone Arena'daki yerini alabilecek

5. Haftada Beşiktaş - Galatasaray derbisinde G.Saray taraftarları Vodafone Arena'daki yerini alabilecek

Sezonun ilk derbisi BeşiktaşGalatasaray arasında 5. haftada oynanacak, Galatasaray taraftarları Vodafone Arena'da takımının yanında olabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki şimdi ne olacak?

Peki şimdi ne olacak?

İl Güvenlik Kurulu kararı gerekecek

Ancak deplasman yasağını kaldırma kararı Kulüpler Birliği Vakfı’nın değil, İl Güvenlik Spor Müdürlüğü’nün yetki alanında. Bu konuya da değinen Gümüşdağ, “Alınan kararın İl Güvenlik Kurulu tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Ben de talebimize olumlu yanıt alacağımızı düşünüyorum” dedi. Kurulun, vakfın kararı doğrultusunda karar vermesi bekleniyor.

Yasak daha dar kapsamlı uygulanabilir

Deplasman yasağı, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor arasında oynanan deplasman maçlarına taraftar götürülmesini engelliyordu.

Gelgelelim yasak kaldırılsa dahi, İl Güvenlik Spor Müdürlüğü bu yasağı daha dar kapsamlı olarak, bazı takımlar veya bazı karşılaşmalar için uygulayabilir.

Yasak, 2011’deki Bursaspor-Beşiktaş maçından sonra gelmişti

Yasak kararı 2011 yılında oynanan Bursaspor-Beşiktaş maçında çıkan olayların ardından getirilmişti. 7 Mayıs 2011’de gerçekleşmesi planlanan karşılaşma, Bursa Atatürk Stadyumu çevresinde iki takımın taraftarlarının taşlı sopalı kavgası sebebiyle oynanamamıştı. Polis taraftarlara müdahale biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, çok sayıda taraftar gözaltına alınmış, onlarcası da tutuklanmıştı.

Beşiktaş: 'Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı V.Arena'da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz'

Beşiktaş: 'Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı V.Arena'da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz'

Beşiktaş'tan gelen açıklamada şöyle denildi:

'Ülkemizin tek yürek olduğu ve birlik mesajlarının daha da önem kazandığı bir dönemden geçerken, Beşiktaş JK olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde, deklarasyon yayınlayarak öncülüğünü yaptığımız ‘deplasman yasağının kalkması’ çağrımızın karşılık bulmasının sevinç ve gururunu yaşıyoruz. 

Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz. 

Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı Vodafone Arena’da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz. '

Fenerbahçe'nin 5 Ağustos'ta gönderdiği yazı

Fenerbahçe'nin 5 Ağustos'ta gönderdiği yazı

'Kulüpler Birliği’nin bugün yapılan toplantısında aldığı, deplasman yasağının kalkmasını yönündeki tavsiye kararına istinaden, kulübümüzün 05 Ağustos 2016 tarihinde, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği resmi yazı'

Deplasman yasağının kaldırılmasını doğru buluyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
22
12
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gurbağı

Bakın ben aslında Galatasaraylıyım. Bu haberi gördüğümde çok mutlu oldum. Ülkemizde son zamanlarda oluşan birlik ortamının maçlara da yansıyacağını düşünüyor... Devamını Gör

disi-kartal

Niye böyle bir karar verildi? Es Es taraftarları bile küme düşünce kendi stadını yaktı. Kulüplere maddi zarar verir bu olay. Arıca ne kadar güvenli?? Örneğin... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hibritin gidin diyosun

Bence karar yanlış geçelim o futbol kardeşliktir önceden şöyle böyle laflarını keşke olsa ama değil.Ben bu ülkede sırf rakip takımın formasını giyen 5 yaşınd... Devamını Gör