Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'daki Ataşeler İtalya'ya Kaçmış

Yunanistan'daki Ataşeler İtalya'ya Kaçmış

FreiGeist
11.08.2016 - 12:17

Reuters'a konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey bir Türk yetkili, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'ye çağrılan ikisi Yunanistan ve biri Bosna-Hersek'teki üç askeri ataşenin Türkiye'ye dönmediğini söylemiş, Yunanistan'daki ataşelerin İtalya'ya kaçmış olabileceğini ifade etmişti. Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bu olasılığı netleştiren bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı iki Türk askeri ataşenin feribota binerek İtalya'ya doğru hareket ettiklerini açıkladı ve ekledi: 'Hem İtalya hem Hollanda nezdinde çalışmalarımızı yürütüyoruz'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında Gülen cemaati ile bağlantı isimler hakkında soruşturmalar başlatılmış, yurtdışındaki misyonlardaki bazı isimler de Türkiye'ye çağrılmıştı.

Reuters'a bilgi veren yetkili, 'Bosna-Herkes'ten gelmeyen ateşe kayıp, nerede olduğunu bilmiyoruz. Fakat Yunanistan'daki iki askeri ateşinin ülke dışına çıkmaya çalıştığını biliyorduk. Gelen bilgiler bunların İtalya'ya geçmiş olabileceği yönünde. Bu konuda daha fazla bilgi almaya çalışıyoruz. Bu bilgi teyit edildiğinde İtalyan makamlara bu konuyu ileteceğiz' demişti.

'Toplam firari sayısı 160 civarında'

'Toplam firari sayısı 160 civarında'

Türkiye'ye çağrılıp gelmeyen yalnızca üç askeri ateşe bulunduğunu kaydeden aynı yetkili, 'Her geçen gün teslim olanlar ve yakalananlarla birlikte firari asker sayısı azalıyor. Dokuz general halen yakalanamadı, bunlarla birlikte toplam firari sayısı 160 civarında' diye konuştu.

NTV'ye açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu doğruladı

NTV'ye açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu doğruladı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çavuşoğlu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

'Yunanistan'daki iki ataşe, Albay Halis Tunç ve Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı. Bu kişiler 6 Ağustos'ta özel araçları ve aileleriyle feribota binerek İtalya'ya doğru hareket etmişler. Yunan makamları bunu tespit etti. Tunç'un abisi Hollanda'da yaşıyor. Hem İtalya hem Hollanda nezdinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu iki haini Türkiye'ye geri getirmek için çalışıyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
3
1
1
1