Görüş Bildir
Passolig Davası Ertelendi
Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig’in iptali istemi ile ilgili davada Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesine karar verdi.
Sayısalcı ve Sözelciler 2015 İçin Türkiye'nin En İdeal Şirketlerini Seçti
Universum ve HBR Türkiye tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen gençlik ve işveren araştırması “Y Kuşağına Göre Türkiye’nin İdeal İşverenleri 2015”, birbirinden ilginç ve çarpıcı bulgular içeriyor.30’dan fazla üniversiteden toplam 34.465 öğrenci ile gerçekleştirilen araştırmada, bu yıl yeni bir boyut olarak öğrencilerin yanı sıra, 0-3 yıl arasında iş tecrübesi edinen genç profesyonellere de sorular yöneltildi. Böylece ilk defa, Y kuşağının iş hayatına girdikten sonra bakış açısındaki değişimler, benzerlikler ve farklılıklar ortaya koyulmaya başlandı.Listeyi oluşturan tercih kriterleri için, bu araştırma baz alınarak yazılan 'Galiba Bizi Pek Anlamadınız': 12 Maddede Türkiye'nin Y Kuşağına Hitap Eden Bir Şirket Olmak galerisine göz atın.
Reklam
Reklam
'Tek Yol Galibiyet Olacak'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndan lider çıkmayı hedeflediklerini ve bu fırsatı kendilerine verebilecek Celtic maçını kazanmak istediklerini söyledi.
'Rusya Akkuyu Nükleer Santrali İnşaatını Fiilen Durdurdu' mu?
Türkiye'nin iki hafta önce Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rus Rosatom şirketinin kuruluşu olan Akkuyu NGS Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde sahadaki inşaat çalışmalarını fiilen durdurduğu açıklandı. Reuters'a konuşan yetkililer ağır tazminat hükümleri nedeniyle Rusya'nın anlaşmayı fesihten kaçındığını belirtiyorlar. Öte yandan CNN TÜRK'e konuşan Enerji Bakanlığı yetkilileri ise, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin yapımının askıya alınmadığı söyledi. Rus haber ajansı Interax'a konuşan Rus yetkililer ise projenin planlandığı şekilde ilerlediğini ve herhangi bir askıya alma durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Ancak Rosatom ve Akkuyu Nükleer AŞ'nin iddialarla ilgili açıklama yapmayı reddettiği bilgisi var. 
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Musul’un çok yakınındaki Başika’da Türk askeri üssündeki askerlerin sayısı, Bağdat hükümeti tatmin edilene dek dondurulmuş olsa da, ortaya çıkan durum Türkiye’nin şu anda Irak topraklarında “yabancı asker” bulunduran üçüncü ülke olduğunu ortadan kaldırmıyor.Türkiye’nin, Başika’ya gönderilen –ve şimdilik “dondurulduğu” söylenen takviye ile Irak topraklarındaki askerlerinin sayısı 3000. Başika dışındaki askerlerin tümü Kürdistan bölgesinde. Bu rakam ile, Türkiye İran ve ABD’nin ardından, Irak topraklarında “Iraklı olmayan” asker barındıran üçüncü ülke.İran ve ABD askeri varsa, bizim niye olmasın, üstelik “Musul Vilayeti” isteğimiz dışında bizden kopartılana dek Irak bizim toprağımızdı; dolayısıyla bizim de bugünkü şartlarda orada askerimizin bulunması anlaşılır bir şeydir diye düşünenler olabilir. Var da zaten. Ama, Türkiye’nin Irak topraklarındaki askeri varlığı ile diğer iki ülkeninki arasında temel bir fark da var.
Reklam
Reklam
Rusya İlk Kez Denizaltıdan Atılan Cruise Füzesi ile IŞİD'i Vurdu
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’de bulunan IŞİD hedeflerinin ilk kez Akdeniz’deki bir denizaltıdan fırlatılan Cruise füzeleriyle vurulduğunu açıkladı. Rostov-on Don isimli Kilo sınıfı dizel-elektrikli denizaltıdan yapılan ateşle Rakka'daki iki büyük IŞİD hedefi vuruldu.
2015 Yılı Biterken Üzerimizde Bıraktığı Duygusal İzlerden Küçük Bir Kesit
2015 yılını geride bırakıyoruz, artık günler kaldı. Geride kalan yılı değerlendiren içeriklere bol bol denk gelecek, geçen günleri hatırlayıp kah üzülecek kah gülümseyeceksiniz. Ben ise sizlere bir yılımızın nasıl geçtiğini biraz farklı bir yoldan anlatmaya çalışacağım. Birebir olaylardan örnek vermek yerine, yaşadığımız duyguları betimleyip 2015 yılını anacağım. Bana katılacağınıza adım gibi eminim. Umut ediyorum ki, 2016 yılı çok daha güzel şeyler getirir... Ama pek de iyimser değilim açıkçası...
Reklam