Görüş Bildir
Haberler
Kerry: PYD-YPG Fırat'ın Doğusuna Çekiliyor

Kerry: PYD-YPG Fırat'ın Doğusuna Çekiliyor

ATKN
25.08.2016 - 13:06 Son Güncelleme: 25.08.2016 - 13:15

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bu sabah yaptığı telefon görüşmesinde, PYD-YPG güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmekte olduğunu kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu sabah ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaparak Cerablus operasyonunu değerlendirdi.

Görüşmede iki ülke arasındaki iş birliğinin devam etmesi konusundaki mutabakatın altı çizilirken; Kerry PYD-YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduklarını vurguladı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Türkiye Menbiç'in IŞİD'den alınmasının ardından PYD-YPG'nin Fırat nehrinin doğusuna çekilmesini isteyerek, ABD'nin bu konuda kendisine söz verdiğini dile getirmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da dün Ankara'da yaptığı açıklamada Cerablus operasyonu sırasında Türk askerlerini havadan koruduklarını söyleyerek, Kürt gruplara Türkiye'nin de talepleri doğrultusunda tekrar Fırat nehrinin doğusuna dönmemeleri halinde ABD'den destek alamayacaklarını ilettiğini belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'PYD nehrin doğusuna geçene kadar operasyonlar sürecek'

'PYD nehrin doğusuna geçene kadar operasyonlar sürecek'

Başbakan Yıldırım da dün yaptığı açıklamada, 'PYD nehrin doğusuna geçecek. Bu Amerika’nın taahhüdüdür, garantisidir. Bu gerçekleşene kadar bizim burada operasyonlarımız sürecek' ifadelerini kullanmıştı.

Reuters ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
16
10
9
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

YPG flamasını kolundan çıkar onun yerine SDF amblemini tak sonra "YPG çekiliyor"..Menbij alınmadığı sürece Türkiye'ye rahat yok

Pasif Kullanıcı

Rusya ile ortak hareket edicez dediler, Rusya ,,operasyondan endise duyuyoruz" diyor. Rusya kurdistan devleti istemiyorsa ve boyle bir aciklamada bulunuyorsa... Devamını Gör

Janset cataltug

Rusya ile görüşülmeden ve onayı alınmadan türk uçaklarının kuzey suriye de ucabilecegini dusunebiliyorsan rusyanin "ensişeliyiz"aciklamasinin diplomatik bir ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çekilmiyorlar. Hatta cerablus'un güneyine doğru ilerleyip Al Hadrah bölgesini ele geçirdiler. Kaynak ne kadar güçlü bilmiyorum. http://syria.liveuamap.com/