Görüş Bildir
Çocukluğumuzun Efsane Oyunu Yakartop Şampiyonası: Japonya vs Hong Kong
80'li ve 90'lı yıllarda çocukluğunu yaşamış her gencin en az bir kere oynadığı oyundur Yakartop/Yakantop. Gruplar halinde oynanarak eğlencenin dibine vurulduğu efsane oyun meğerse dünya çapında profesyonelce oynana bir oyunmuş. Burada izleyeceğimiz görüntüler ise Asya kupasından Japonya ve Hong Kong U12 takımlarının karşılaşması.
Medvedev'den Türkiye'ye Yeni Yaptırımlara Onay
Rusya Başbakanı Medvedev, Türk firmaları için yasaklanan faaliyet listesini belirleyen kararnameyi imzaladı. Kararname, inşaat, turizm gibi alanlardaki Türk firmalarının 1 Ocak'tan itibaren faaliyet göstermesini yasaklıyor.
Perde Arkasındaki Bilinmeyen Hikayeleri ile Uğur Getirdiğine İnanılan Kokinalar
Yılbaşı çiçeği olarak bilinen Kokinalar tezgâhlardaki yerini aldı. Kırmızı ve yeşilin albenisi arkasında ciddi emek ve çile var. İstanbul’un Romanları, diken bahçelerinde elleri kanaya kanaya, üstleri yırtıla yırtıla bitkileri topluyor. İşte uğur getirdiğine inanılan Kokinaları toplayan Düvenci ailesinin hikayesi.
Reklam
"Aşk Budur" Temalı Yalanlara Artık İnanmamanız İçin 19 Sebep
etiket
Aşk birlikte uyumaktır, aşk el ele ıslanmaktır, aşk üç kilo pirzolayı bir oturuşta yemektir, aşk yanında osurup, 'pırt yaptım' demektir.... Yeter artık! Bu yalanlarla binlerce insanın kanına girdiniz yeter. Aşk bunların hiçbiri değildir. Birlikte uyumak neden aşk olsun? Yağmurda yürümenin nesi aşk? İnanmayın artık böyle şeylere, gerçek hayatla hiçbir şekilde örtüşmeyen bu saçmalıkları elinizin tersiyle itin. Aşk senin hissettiğindir, gerisi yalan dolan!!Şimdi bize aşkı anlattığını söyleyen şu illüstrasyonlara bakıp, hepsine kinimizi kusalım beraberce.
Yeniden Doğmuş Kadar Mutlu: İkinci Kez 3D Yazıcı ile Protez Bacaklara Sahip Olan Engelli Köpek
Derby isimli doğuştan engelli köpek ön iki bacağını kullanamıyor. Geçtiğimiz yıl 3D yazıcılar ile protez üretiminin yeni yeni yaygınlaştığı zamanlarda Derby için bir protez bacak üretilmiş ve o anların görüntüsünü izlediğimizde hep birlikte Derby için sevinmiştik. Diğer köpekler gibi koşabilmenin tadına varmaya başlayan Derby için şimdi daha kullanışlı yeni bir protez bacak üretildi.
Reklam
Reklam
Ersan İlyasova'nın 19 Sayısı Mağlubiyeti Önleyemedi
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan milli basketbolcu Ersan İlyasova, takımı Detroit Pistons'ın New York Knicks'e 108-96 yenildiği karşılaşmayı, 19 sayı ve 6 ribauntla tamamladı. Ersan İlyasova'nın bu performansı takımına yetmedi.
'Global Mutluluk, Umut ve Refah' Araştırmasına Göre Türkiye'de Mutluluk Oranı % 55
Dünya genelinde 68 ülkede 66 bin kişi ile görüşerek gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, dünya nüfusunun yüzde 54'ü kendileri açısından 2016 yılının 2015'e göre daha iyi olmasını bekliyor. Araştırma kapsamında Türkiye yüzde 55 'mutlu' oranı ile dünya mutluluk sıralamasında 68 ülke arasında 46'ıncı sırada yer alırken, yüzde 44 'umutlu' oranı ile 68 ülke içinde 23'üncü sırada yer alıyor. Mutsuz oranı en yüksek kesimleri de yüzde 35 ile işsizler, yüzde 18 ile emekliler oluşturuyor. 
Reklam
Zorunlu Aşıya Yargı Engeli
Ordu’da Cumhuriyet Savcısı, 41 yaşındaki Hüseyin Ayyayla, ikiz bebeklerine zorunlu olan aşıyı yaptırmamak için verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Aile Mahkemesi’ne açtığı dava, savcının tıbbı gerekçelerini haklı bularak reddedildi. Müdürlük kararı temyize götürdü. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi’de savcı Ayyayla’nın gerekçelerini haklı bularak yerel mahkemenin kararını onadı.
Reklam
Disney'den Düz Duvara Tırmanan Robot: VertiGo
“Düz duvara tırmanmak” deyimi, Disney’in dört tekerlekli robotu sayesinde gerçek oldu. ETH Zürih ortaklığıyla geliştirilen VertiGo isimli robot, düz duvarda giderek adeta yerçekimine meydan okuyor.
Reklam