Görüş Bildir
Barış Grubu Diyarbakır’dan Seslendi: 'Koşar Adım İç Savaşa Gidiyoruz, Farkında mıyız?'
Sanatçı, siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve aktivistlerden oluşan 106 kişilik bir barış grubu, yeniden müzakere ve Meclis'in çözümden yana aktif tavır alması talebiyle Diyarbakır'da. Buluşmada barış çağrısı iki dilde kamuoyuyla paylaşıldı. Türkçe ve Kürtçe okunan çağrıda 'Koşar adım iç savaşa gidiyoruz, farkında mıyız? Vatanın bölünmesinden kaygı duyanlara sesleniyoruz: Vatan bölünüyor, yürekler bölünüyor farkında mıyız? Çocuklarımızı kurban etmeyin, bizleri kurban etmeyin. Geleceğimizi bin yıllık kardeşliğimizi kurban etmeyin. Yarın çok geç olacak, farkında mısınız?” denildi.
Reklam
Çocuğunu Öven Anneler Arasında Geçirilen O Karanlık Zaman Dilimi
Ay bizimki çok zeki, öğretmeni söylüyor ama evde çalıştıramıyorum çocuğu… Demek ki derste dinliyor, bir kere dinledi mi anlıyor. Abisi de böyleydi bunun, şimdi Ege Üniversitesi Tekstil mühendisliğinde okuyor, birinci girdi oraya. Aslında ODTÜ istiyordu, gitmeyeyim, bir yıl daha hazırlanayım dedi ama babası git dedi, gitti. Çok söz dinler yavrum benim, şimdi çok mutlu ama, geçen yanına gittik arkadaşları ne çok seviyor bizimkini, resmen üniversitenin gözdesi olmuş….Ya bi sus be!Diyemezsin işte…
Reklam
13 Meyve ve Sebzenin Time Lapse Görüntülerle Zaman İçindeki Bozulma Görüntüleri
Meyve ve sebzelerin zaman içinde çürüme yada bozulmalarına hepimiz şahit olmuşuzdur. Özellikle ekmeğin küflenmesine her insan evladı tanıklık etmiştir. Ancak ne kadarına? Veya maksimum hangi evresinde tanıklık etmişizdir. Muhtemelen bu kadarına değildir.  Temponaut kanalı birçok meyve ve sebzeyi kaçıncı günde hangi evrede bozulduğunu bizler için timelapse olarak hazırladı. İzliyoruz.
Reklam
İlhan Cavcav, Yılmaz Vural'ı Transfer İstediği İçin Kovmuş
Gençlerbirliği kulübü başkanı İlhan Cavcav, bu sezon sürekli teknik direktör değiştirmesi nedeniyle eleştirilerin odağı oldu. En son takımın başına getirttiği Yılmaz Vural'ı 6 gün sonra kovan İlhan Cavcav, “Yılmaz Vural Eskişehirspor maçından sonra bana gelip, ‘Bu takımdan 13-14 futbolcunun değişmesi lazım. 15 transfer yapmalıyız’ dedi. Ben de, ’15 futbolcu almak demek 20-25 milyon Euro para harcamak demek. Bizim o kadar paramız yok’ cevabını verdim.' dedi.
Bir Apartmanın Aynı Yöne Bakan Dairelerinden 10 Bambaşka Yaşam
etiket
Romanyalı fotoğraf sanatçısı Bogdan Gîrbovan Bükreş'te yaşadığı 10 katlı apartmana ait farklı dairelerdeki birbirinin tıpatıp aynısı olan 10 odayı fotoğrafladı. Apartmandaki daireler birbirinin aynısı fakat dairelerde yaşanan hayatlar hiçte öyle görünmüyor. Şimdi de o bambaşka hayatlara bir göz atalım..
Reklam
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Kasası boş bir Irak Kürtlerin, Sünnilerin ve Şiilerin taleplerini nasıl karşılayacak, siyasi istikrarı nasıl tesis edecek? Irak'ın yeni başbakanı Abadi için 2015 yılının yanıtlanmayı bekleyen en zor sorusu bu olacak.Suriye'de de çatışma 2015'te sona ereceğe benzemiyor. Yani IŞİD'i besleyen kaos 2015'te sona ermeyecek.2015’in son günlerinde 2015 yılına girerken yazdıklarıma dönüp baktım.2015’te Ortadoğu’ya dair beklentilerim son derece karanlıkmış fakat pek çoğu gerçekleşmiş.Maalesef 2015’te olanlar 2016’da da Ortadoğu’daki resmin daha parlak olmayacağını gösteriyor.Şunları yazmışım 2014 bitip 2015 başlarken:2014 Ortadoğu için ulus devletin çözülmeye devam ettiği, sınırların fiili olarak ortadan kalktığı, yeni ittifakların kurulduğu, Amerika, Türkiye, Mısır, Körfez ülkeleri gibi geleneksel aktörlerin mevzi kaybedip IŞİD gibi devlet dışı aktörlerin güç kazandığı bir yıl oldu.2014’te Ortadoğu siyasetini şekillendiren iki önemli dinamik ortaya çıktı: IŞİD’in yükselişi ve petrol fiyatlarının düşmesi. Bu dinamikler 2015’te de bölgeyi şekillendirmeye devam edecek gibi görünüyor.
Yaşarken Hakkını Verelim Diye: 15 Unutulmaz Sahnesiyle Sinemamızın Yaşayan En Büyük Aktörü Şener Şen
Büyük aktörlerin bir filme kattığı fark ne? Onları o denli büyük sinemacı yapan ne? En vasat filmi dahi farklı ve izlenebilir kılması belki. Sadece o var diye bir filmi katlanır kılması. Ve iyi filmlerdeki sahnelerinin yıllar geçse de unutulmaması, yeniden izlemelere doyulamaması belki. Karşınızda çok popüler olmayan 15 Şener Şen sahnesi. Neden sinemamızın yaşayan en büyük aktörü sahneler kendi anlatsın.
Bursaspor'da Dzsudzsak Krizi
Bursaspor Basın Sözcüsü ve Medya Direktörü Paçacı, iki gün izin alan ancak vaktinde gelmeyen Macar Dzsudzsak için gerekli raporların tutulduğunu, dönüşünde disiplin cezası uygulanacağını söyledi.
Reklam