Görüş Bildir
Haberler
Google Chrome Artık Daha Az RAM Tüketecek

Google Chrome Artık Daha Az RAM Tüketecek

Onedio Medya
10.10.2016 - 19:55 Son Güncelleme: 11.10.2016 - 00:51

RAM düşmanı olan Google Chrome, Aralık ayında kullanıma sunulacak yeni güncelleme ile RAM tüketimini yarıya düşürecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google Chrome, aynı zamanda en fazla RAM yiyen tarayıcı olarak da biliniyor. Ancak gelecek olan yeni güncelleme ile artık bu kötü özelliğinden kurtulacak gibi görünüyor.

WebMasto'nun haberine göre Google’ın The Chromium ekibi, uzun süredir bu konunun üzerinde çalışıyor. Yapılan çalışmalarda sona gelen Google, Aralık ayında yeni bir güncelleme yayınlamayı planlıyor.

Gelecek olan Chrome 54 sürümünde kullanılan yeni JavaScript motorunun, JavaScript kullanılan internet sitelerindeki yükü oldukça hafifleteceği belirtiliyor.

"RAM yükünü %50 oranında azaltıyor"

Imgur, Reddit, Twitter, The New York Times ve YouTube platformlarında yapılan testlere göre yeni güncellemenin RAM yükünü %50 oranında azalttığına dikkat çekiliyor. Ki bu oranın da oldukça iyi bir oran olduğunu belirtmek gerekiyor.

RAM kapasitesi yüksek olan cihazlarda yeni güncellemenin etkisi çok fazla olmasa da, RAM’i düşük olan cihazlarda güncellemenin kendini hissettireceğini söylemek mümkün. Buna ek olarak Google’ın 1GB ve altında RAM kapasitesine sahip olan cihazlara odaklanarak yeni güncellemeler çıkaracağı da verilen bilgiler arasında.

Chrome’a gelecek olan güncellemenin kararlı sürümü 6 Aralık 2016 tarihinde kullanıma sunulacak. Ancak o tarihe kadar beklemek istemezseniz Chrome Beta‘yı indirebilir ve son güncellemeleri herkesten önce alabilirsiniz.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
25
10
5
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehlika

Umudum yok ama hadi inşallah.

K_O_V_L

Mac'de safariyi tek geçerim chrome istediği kadar iyileşsin muhtemelen safarinin yanında pil düşmanı olarak kalacaktır.

rabbitweed

konu chrome sen safariden . Saksiyi kullanmayinca boyle oluyor heralde

Melih Ugur Oktar

LAN ZATEN GİZLİ GİZLİ KONUMU TAKİP EDİYORDU ŞİMDİ BİZE GÜZELLİK YAPMAYA ÇALIŞIYOR