Görüş Bildir
Lenovo Dünyanın İlk 3D Kameralı Monitörünü Tanıttı
CES 2016’da birçok yeni ürün duyuran Lenovo’nun tanıttığı cihazlar arasında en çok dikkat çekenlerden biri 3D kameralı monitör oldu. Dünyanın ilk 3D kameraya sahip monitörü, başarılı özellikleri ve şık tasarımıyla öne çıkıyor.
Yılmaz Vural'ın Sözleşmesi Tek Taraflı Olarak Feshedildi
Gençlerbirliği Kulübü, teknik direktör Yılmaz Vural'ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Gençlerbirliği avukatı ve yöneticisi Sinan Gürsoy yaptığı açıklamada, 'Yılmaz hocam ile henüz bir uzlaşma yolu olmadı. Biz, tek taraflı olarak sözleşmesini feshettik.' dedi.
Enflasyon Yüzde 9'a Yaklaştı
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Aralık ayında enflasyon aylık bazda yüzde 0,21 yıllık bazda yüzde 8,81 olarak hem Merkez Bankası hem de analist tahminlerinin üzerinde gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise yüzde 9,51 ile Ağustos 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Ünal Aysal'ın 80 Milyonluk Yatı Kül Oldu
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir marinada çıkan yangında, aralarında Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal’ın mega yatının da bulunduğu üç yatta yangın çıktı. Aysal'ın 25 milyon Euro (80 milyon TL) değerindeki yatı kül oldu.
24 İlde Okullara Kar Tatili
Etkili kar yağışı nedeniyle Giresun, Batman, Sinop, Bitlis, Van, Zonguldak, Edirne, Şırnak, Bartın, Artvin, Samsun, Rize, Kırklareli, Kastamonu, Trabzon, Muş, Ordu, Tekirdağ, Mardin, Yozgat, Çorum, Tokat, Uşak ve Karabük'te eğitime ara verildi.
Reklam
Reklam
İnsana "Biz Nelerle Uğraşıyoruz, Dünya Nelerle Uğraşıyor" Dedirten 10 Fotoğraf
etiket
Hollanda’nın Eindhoven şehrine, Vincent van Gogh'un 'Starry Night' (Yıldızlı Gece) adlı tablosundan esinlenerek ışıklandırılmış bir bisiklet parkuru açıldı. Karanlıkta parlayan on binlerce taşın bir araya getirilmesiyle oluşturulan, parkur; keyifli bir yürüyüşü ve bisiklet turunu tam manasıyla büyülü bir boyuta taşıyor.Hollandalı tasarımcı Daan Roosegaarde'nin tasarladığı parkur, güneş enerjisini depolayıp gece yolun aydınlanmasını sağlayan binlerce taşla oluşturuldu.Van Gogh'un ünlü Yıldızlı Gece tablosundan esinlenilerek yaratılan bisiklet yolu için tasarımcı 'insanlar için tekniğin deneyimle buluştuğu özel bir mekan yaratmak istedim' diyor. Darısı başımıza ne diyelim...
Türkiye'de Sivil Alan 2015'de Darbe Yedi
TÜSEV'in hazırladığı rapora göre Türkiye'de 'sivil toplum alanı' 2008'den beri hızla daralıyor. 104 bini aşkın dernek, 4 bin 800'ün üzerinde vakıf bulunmasına karşın bunların içinden sadece yüzde 1.5'i hak ve özgürlükler konusunda faaliyet gösteriyor. Kadın üye sayısının yüzde 4.8'i ancak bulması da bir diğer çarpıcı sonuç.
Meteoroloji'den 4 Önemli Uyarı
Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinde görülmesi beklenen yağışların kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri(Bolu, Karabük ve Kastamonu), Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ve Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde) akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli kar yağışı , İzmir'in güneyi, Aydın ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 
Reklam
Bir Lisan Bir İnsan: 24 Örnekle İngiliz ve Amerikan İngilizcesi Arasındaki İnce Farklar
etiket
Dünyanın büyük bir kısmında kullanıldığı için İngilizce'nin birçok farklılık göstermesi kaçınılmaz. Dünyanın gidişatında büyük rol oynayan Amerika Birleşik Devleti ve Birleşik Krallık, İngilizce sayesinde de bu etkisini sürdürüyor. ABD ve Birleşik Krallık ise dilleri açısından her ne kadar çok fazla ortak yöne sahip olsa da birbirlerini anlamamalarına sebep olabilecek kadar da farklılıkları var. Bu nüanslar bir araya gelip ortaya büyük bir fark çıkarabiliyor.Anadili İngilizce olanların bile işine yarayabilecek nüanslar ise şöyle:
Reklam
İstanbul Valisi: Pazartesi Okullara Kar Tatili Yok
etiket
Öğrencilerin sosyal medyadaki mesajlarının ve tatil beklentilerinin ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin'den açıklama geldi. Vali Şahin, yarın (Pazartesi) kar yağışı beklenmediği için okullarda eğitim-öğretime devam edileceğini açıkladı.
Reklam
Reklam