Görüş Bildir
Aile İçi Şiddete Maruz Kalmış Kadınların Yer Aldığı "Alışılmadık Özür" Projesi
Chantal Barlow, büyükannesi, büyükbabası tarafından öldürülmüş bir sanatçı. Bundan dolayı kadınların maruz kaldığı 'aile içi şiddet' olaylarına karşı son derece duyarlı. Bunun için 'Unconventional Apology Project' (UAP) adında bir çalışmaya imza atıyor. Bu çalışmada aile içi şiddet mağduru kadınlarla röportajlar yapılıyor ver kendilerinin yeni halleri fotoğraflanıyor. Projenin tek amacı 'farklı bir hayat mümkün' mesajı verebilmek. Umut ediyoruz ki, aile içi şiddetin, kadına şiddetin alabildiğine hunharca yaşandığı ülkemizde de başka hayatlar mümkün olabilir.Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için bakınız.
Rock'N Roll'un Kralı Elvis Presley'in En İyi 10 Şarkısı
Rock'n Roll'un efsanevi kralı ve hiç unutulmayacak ismi Elvis Presley'in bugün 81. doğum günü.Presley'in şöhreti, hayata gözlerini kapatmasından bu yana onyıllar geçmesine rağmen hiç azalmadı. Dünyanın her köşesinde taklit yarışmaları yapıldı. Hayran klüpleri ve web siteleri kuruldu. Sayısız televizyon, radyo programı ve belgesele konu oldu. Hayranları ona o kadar bağlandılar ki halen onun ölmediğine ve ıssız bir yerde şöhretten uzak bir yaşam sürdüğüne inananlar dahi bulunmakta... Mojo ekibi Elvis'in en iyi şarkılarından oluşan bir liste hazırladı.İyi ki doğdun Elvis!
Reklam
Taşı Toprağı Altın Olmasa da Bambaşka Bir Şehir Olan İstanbul'u Özetleyen 20 Kelime
Hayat insan için bir filmse eğer, İstanbul da yırtıcı hayvanların arasında kaldığı bir belgesel. Bu kente tutunmak için elinden geleni yapıyorsun. Bazen kaçıp gitmek istiyorsun ama bu kent de seni kolay kolay bırakmıyor. İstanbul'da yaşayan her insanın bu şehirle bir bağı vardır yani. Ekşi Sözlük yazarları da İstanbul'u yalnızca bir kelime ile özetlemeye çalışmışlar. İşte bunlardan 20 tanesi.
Reklam
Afrika'da Yılın Futbolcusu Aubameyang
Alman ekibi Borussia Dortmund'un Gabonlu golcüsü Pierre-Emerick Aubameyang, Afrika'da 2015 yılının en iyi futbolcusu seçildi. Bu sezon olağanüstü bir performans sergileyen Aubameyang, Yaya Toure'nin 4 sezondur ambargo koyduğu ödülü elde etti.
Sorduk Cevabını Aldık: İnsanlar Neden Türkiye’de Yaşamak İstemiyor?
etiket
Twitter üzerinden insanlara, “bu ülkede artık yaşanmaz” diyorsanız bizlere nedenini söyleyebilir misiniz? diye sorduk ve birbirinden ilginç cevaplar aldık. İşte kısa ama öz bir şekilde “neden bu ülkede yaşanmaz” sorusunun cevapları.İşte hiçbir müdahalede bulunmadan atılmış olan o twitler.
Reklam
Bir Shaolin Rahibi Kolay Yetişmiyor: Tapınaktaki Günlük Çalışmalarından Bir Kesit
etiket
Shaolin rahipleri gücün zihinden geldiğine ve antrenmanları sırasında vücutları ile yapabileceklerinin bir sınırı olmadığına inanıyorlar. Güç, denge, dayanıklılık ve öz savunma merkezinde eğitimlere ağırlık veriyorlar. Senin benim dayanmamızın imkansız olduğu acılara dayanmaya çalışıyorlar. Yaptıkları her hareketin temelinde eski Çin tıbbının izlerini görmek mümkün. Vücutlarının nereye kadar dayanabileceğini görmeleri önemli, çünkü bu dayanıklılığın ruhlarının ve zihinlerinin bir yansıması olduğuna inanıyorlar.
Kobe Bryant 33 Bin Sayı Barajını Geçti
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Sacramento Kings, Los Angeles Lakers'ı evinde 118-115'lik skorla geçti. Lakers'ın sezonun 29. maçını kaybettiği maçta Kobe Bryant, 28 sayı kaydederek kariyerinde 33 bin sayı barajını geride bıraktı. NBA'de tüm zamanların en skorer 3'üncü oyuncusu Bryant, son sezonunu geçirdiği kariyerinde 33 bin 10 sayıya ulaştı.
Hyundai Elektrikli Otomobilini Görücüye Çıkardı
Hyundai daha önce birkaç fotoğrafını ve bazı teknik bilgilerini paylaştığı elektrikli otomobilini resmen görücüye çıkardı. Hyundai Ioniq , elektriğin yanı sıra hibrit ve plug-in hibrit motor seçeneklerine de sahip.
Reklam
Güne 4 Trafik Faciası Haberiyle Başladık: 9 Ölü, 67 Yaralı
İzmir Metrosu'nda bu sabah meydana gelen kazada, yolcu dolu bir vagon devrildi. İlk belirlemelere göre kazada ölen veya ağır yaralanan kimse yok. 10’u hafif 11 kişi yaralandı. Çanakkale'de ise mültecileri taşıyan otobüs ile bir otomobilin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Aksaray'da da halk otobüsü ile Selime Belediyesi'ne ait içinde öğrencilerin bulunduğu midibüsün çarpışması sonucu 1'i öğrenci 2 kişi öldü, 5'i ağır 11 kişi yaralandı. Son olarak İstanbul Sarıyer'de kontrolden çıkan minibüsün bir işyerinin duvarına çarpması sonucu 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.
HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Gözaltında
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe binasına girdi. HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir ile birlikte 9 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor...
Reklam
Arda Turan: "Düşünsenize, Messi ile Aynı Sahada Oynuyorsunuz"
Barcelona'da ilk maçına çıkan milli futbolcu Katalonya radyosuna konuk oldu ve bazı açıklamalarda bulundu. Dünyanın en iyi futbolcusunun Messi olduğunu söyleyen Arda Turan 'Barcelona'da hayalimi yaşıyorum. Düşünsenize Messi ile aynı sahada oynuyorsunuz. Bundan daha önemli bir şey yok' dedi.
Cemal Süreya'nın Dizeleri Kadıköy Sokaklarında
etiket
Usta Şair Cemal Süreya’nın şiirleri Kadıköy Belediyesi tarafından sokaklara yazılıyor. Kadıköy’de kaldırım taşlarında 'Hayat kısa kuşlar uçuyor' dizelerine rastlarsanız Cemal Süreya’nın yaşadığı evin tam önündesiniz...
Reklam