Görüş Bildir
Haberler
İtalya'da 6,6 Büyüklüğünde Deprem

İtalya'da 6,6 Büyüklüğünde Deprem

İtalya'nın orta kesiminde 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Norcia kenti olduğu açıklandı. Deprem büyük maddi hasara yol açarken, can kaybı olmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünün verilerine dayandırdığı habere göre, ülkenin orta kesiminde 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Öte yandan depremin büyüklüğüne ilişkin farklı bilgiler mevcut. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi de depremin büyüklüğünü önce 7.1 olarak duyursa da daha sonra 6,6 olarak güncelledi.

Avusturya'dan bile hissedildi

Avusturya'dan bile hissedildi

Merkez üssü Norcia kenti olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde yerel saatle 07.40'ta (TSİ 09.40) kaydedildiği belirtildi. Başkent Roma, Floransa gibi pek çok yerleşim yerinde de hissedilen deprem endişeye neden oldu.

Depremin ayrıca ülkenin kuzeyinden güneyindeki Puglia bölgesine kadar birçok kentten ve kuzeydeki komşusu Avusturya’dan da hissedildiği bildirildi.

Olay yerinden ilk görüntüler

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Can kaybı yok'

'Can kaybı yok'

Sivil Savunma Müdürü Fabrizio Curcio, yaptığı açıklamasında, ülkenin merkez bölgelerinde güçlü bir deprem olduğunu belirterek “Depremde yaralanan var ama şu ana kadar can kaybına dair haber almadık” dedi.

İtalyan basınına sivil savunma kaynaklarından yansıyan bilgilere göre, biri ağır 10 yaralı olduğu belirtildi.

Rainews24 kanalının haberinde, depremin merkez üssü olan Norcia kentindeki San Benedetto Bazilikası’nın sarsıntıda yıkıldığı, yine aynı bölgedeki Tolentino kasabasının tarihi kent merkezinde bazı binaların çöktüğü ve 24 Ağustos’taki depremde büyük yıkıma uğrayan Amatrice kasabasında yıkılan binalar olduğu bildirildi.

'Önceki depremlerle bağlantılı'

'Önceki depremlerle bağlantılı'

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü yetkilileri, son büyük sarsıntının geçen 24 Ağustos’ta Amatrice 300 kişinin hayatına mal olan 6 büyüklüğündeki deprem ile 4 gün önce art arda kaydedilen iki depremle bağlantılı olduğunu açıkladı. 

Deprem bölgesinde olan ve 26 Ekim’deki depremin merkez üssü olan Ussita kasabasının Belediye Başkanı Marina Rinaldi, yaptığı açıklamada, “Otomobilimde uyuyordum. Her şey çöktü. Tam bir felaket. Molozların çıkardığı dumanları görüyorum” diye konuştu. 

Depremin yoğun hissedildiği başkent Roma’da da yetkililer, Kolezyum gibi tarihi yapılarda hasar tespit çalışması başlattı. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
47
10
8
7
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Aynı deprem İstanbul'da olsa can kaybı 500 den aşağı olmaz arkadaşlar. Geç olmadan sağ duyu oluşturulmalı.

önce bizim bına yıkılırdı alt komşunun yürümesiyle bina saalanıyor 6,5 peh...

goofy

6,5 fenaaaaa :/

Tolga Eser

Vezüv yanardağında hareketlenmeler varmış.Beklenen İstanbul depremıyle alakası yok.