Görüş Bildir
Türkiye'deki Cezaevleri Neredeyse Doldu
Cezaevlerindeki son durum Meclis'in gündemindeydi. Kaç tutuklu, kaç hükümlü var. Bunların kaçı kadın, hangi suçlardan tutuklu ve hükümlüler? Hepsi İnsan Hakları Komisyonu'nda ele alındı. Adalet Bakanlığı'nın 13 Ocak 2016 itibariyle verilerine göre cezaevlerinin neredeyse tamamı dolu. Cezaevlerinin toplam kapasitesi 180 bin 176. İçeride ise 179 bin 611 kişi var.
Google Play'den Geliştiriciler İçin Yenilik
Google Play, geliştiriciler için uzun zamandır beklenen yeniliğini duyurdu. Geliştiriciler artık Google Play Promo kodları oluşturup uygulamaları ücretsiz olarak kullanıcılara dağıtabilecek.
Siirt'te Çatışma: 1 Polis Şehit
Siirt kent merkezindeki iki ayrı mahallede terör örgütü PKK’nın hücre evi olduğu belirtilen 2 adrese baskın düzenleyen güvenlik güçlerine içeriden ateş açıldı. Çıkan çatışmada 5 PKK’lı terörist öldürüldü, bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.
Reklam
İşsizlik 7 Ayın Zirvesinde
TÜİK 2015 Ekim ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Ekim’de işsizlik yüzde 10,5 ile 7 ayın zirvesinde çıktı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 104 bin kişi artarak 3 milyon 147 bin kişi oldu.
Merkel'e Bir Otobüs Dolusu Mülteci Gönderildi
Almanya'nın Bavyera eyaletindeki bir belediye başkanı ülkesinin mülteci politikasına kızgınlığını göstermek için Başbakan Angela Merkel'in başkent Berlin'deki ofisine bir otobüs dolusu mülteci gönderdi.
Reklam
Liderlik Üzerine 2016'da Mutlaka Okumak İsteyeceğiniz 10 Yeni ve Muazzam Kitap
New York Times'da iş dünyası ve psikoloji üzerine yazdığı makalelerle de tanınan dünyaca ünlü profesör Adam Grant'in gözünden, 2016'da baskıya girecek 10 çok iyi 'liderlik' kitabına bakalım. Elbette umuyoruz ki Türkçe'ye çevrilirler; biz şimdilik yalnızca orijinal isimlerini verebiliyoruz ve birçoğu için şu an yalnızca ön sipariş verebilirsiniz. Ama siz bu galeriyi bir kenara not edin!
Reklam
Gazeteciler ve Sinemacılardan Akademisyenlere Destek
etiket
Yayınladıkları 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiri ile bir anda gündeme oturan ve haklarında soruşturmalar başlatılan 1128 akademisyene gazeteciler, sinemacılar ve edebiyatçılardan destek geldi.
Görmez, Tartışılan Fetva ile İlgili İlk Kez Konuştu: 'Yanlış Tercüme'
etiket
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, fetva tartışmalarıyla ilgili ilk kez konuştu. Bunun bir haber değil, 'İslâmofobik nefret içeren, gayriahlâki bir haber mühendisliği' olduğunu söyleyen Görmez, Diyanet'in 'itibarsızlaştırma kampanyasına' hedef olduğunu savundu. Söz konusu fetvada ise Arapça alıntıların yanlış tercümelerinin kullanıldığını söyleyen Görmez, ilgili kişilerin de açığa alındığını ifade etti.
Reklam
Reklam
2015 Yılından Objektiflere Yansıyan En Eğlenceli 20 Düğün Fotoğrafı
etiket
'Uluslararası Profesyonel Düğün Fotoğrafçıları Topluluğu' her yıl onbinlerce düğün fotoğrafı arasından en eğlenceli olanlarını seçiyor. Aşağıdaki fotoğraflara da bu sayede ulaştık. Bazıları bildiğiniz trolllük, bazıları ise oldukça komik tesadüflerin sonucu. Fakat sebebi her ne olursa olsun, bu fotoğraflara sahip olan çiftler oldukça şanslılar. Zira böyle fotoğraflara hangi evli çift sahip olmak istemez ki?..
Apple'ın Live Photos'una Samsung'dan Rakip Geliyor
Apple’ın iPhone 6s için tanıttığı birkaç yeni özellikten biri olan Live Photos çok fazla öne çıkmayı başaramadı. Bunun en büyük nedeni ise kaydedilen hareketli fotoğrafların her uygulamada veya sosyal ağda çalışmaması ve platformların yalnızca Live Photos için ayrı bir düzenlemeye gitmeye gerek duymasıydı. Ortaya çıkan son iddialar ise Samsung’un rakip bir uygulama geliştirdiği yönünde.
Reklam