Görüş Bildir
Kilis Yine Hedef: 2 Roket Mermisi Daha...
Kilis kent merkezine saat 12:30 sularında Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan iki roketatar mermisi isabet etti. Diğer yandan bazı sınır bölgeleri, Kilis Valiliği'nce 15 gün süreyle özel güvenlik alanı ilan edildi.
Şimşek: 'Geçici Bir Bahar Havası Yaşıyoruz'
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomide geçici bir bahar havası yaşadığını ve buna aldanılmaması gerektiğini belirterek, 'Aslolan yapısal reformları yapmamızdır. Orta vadeli büyüme hedeflerini tutturmamız için mutlaka yapısal reformları güçlü şekilde uygulamalıyız. Yüzde 5'lik büyümeyi bugünkü çabayla yakalayamayız. Ancak reform sürecini hızlandırarak bunu başarabiliriz' dedi. Şimşek, cari açığı bu sene yüzde 4'ün altına çekmeyi hedeflediklerini ama turizmdeki gelişmelerin bunu sınırlayabileceğini de söyledi.
Economist: Erdoğan, Davutoğlu'nun Altındaki Halıyı Çekti
Economist dergisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sonrası aldığı AKP'yi olağanüstü kongreye götürme ve aday olmama kararlarını değerlendirdi ve 'Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun altındaki halıyı çektiğini' yazdı. Yazının başlığı ise 'Ilımlılara yer yok'.
Reklam
10 Kelimede Deniz Gezmiş
etiket
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde doğdu. Ancak dedeleri esasında Rize'nin İkizdere İlçesine bağlı Cimil köyündendir. Buraya da Konya'dan göçtükleri ifade edilir. Babası Cemil Gezmiş ile annesi Mukadder Gezmiş ise Erzurum nüfusuna kayıtlıdır. Ancak öğretmen olan babasının memuriyeti nedeniyle Deniz Gezmiş'in çocukluğu Şarkışla'da geçti. Burada da ilginç hatıraları vardı, Bir keresinde fırıncı, Deniz'in eve her gün, birkaç ekmek aldığına dikkat etmiş, durumu merak edip, bunca ekmeği ne yaptıklarını babasına sormuştu. Babası araştırınca durumu öğrendi. Deniz Gezmiş kendisine çok benzeyen abisi yerine fırına gidiyor, ekmekleri alıyor, sonra yoksul arkadaşlarına dağıtıyordu. Her şeyini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmayı daha çocuk yaşında öğrenmişti. İlkokula başladıktan sonra da ilk politik eylemini yaptı. CHP'li olmuştu.. İsmet İnönü'nün Sivas'a geldiğini duyunca okuldan kaçmış, İsmet İnönü'nün kaldığı eve gitmişti. Öğretmeni de, ailesi de şaşkına dönmüştü. (Fotoğrafta Deniz Gezmiş ortada. CHP'nin altı okunu temsilen elleriyle 6 işareti yapıyor.)Şarkışla'ya bir daha yolu düştükten sonra kendisi için bir şarkı da yazılacaktı. Acı, amansız bir şarkı.'Şarkışla’ya düşürmesin oyAllah sevdiği kulunu oyGemerek’te çevirmişlerDeniz Gezmiş’in yolunu...'
Reklam
Gaziantep'teki Saldırıda Şehit Sayısı 3'e Yükseldi
1 Mayıs'ta Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne  bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan polis memurlarından 45 yaşındaki Mehmet Öter, tedavi gördüğü hastanede bu sabah kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece saldırıda şehit olan polislerin sayısı 3'e yükseldi.
IŞİD'den Geri Alınan Palmira'da Klasik Müzik Konseri
etiket
Suriye ordusunun Rusya’nın desteğiyle IŞİD’den kurtardığı Palmira’da, çatışmalarda ölenlerin anısına ve UNESCO’nun antik kentteki restorasyon çalışmalarını desteklemek amacıyla ünlü Rus orkestra şefi Valeriy Gergiyev’in yönetiminde bir konser düzenlendi.
UNICEF: 75 Milyon Çocuk Acil Eğitim Desteğine Muhtaç
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İstanbul'da yapılacak Dünya İnsani Zirvesi'nden önce yayınladığı raporda, kriz bölgelerinde yaşayan 75 milyon çocuğun acil eğitim desteğine ihtiyaç duyduğunu açıkladı.
Reklam
Gaziantep'te Yangın Faciası: Baba ve Altı Oğlu Can Verdi
Gaziantep'te Taşlıca mahallesinde bir barakada çıkan yangında, bir baba ve yaşları 2 ile 15 arasında değişen 6 oğlu hayatını kaybetti. Yarı baygın halde bulunan anne, tedavi altında. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor...
Rolling Stones'tan Trump'a: Şarkılarımızı Kullanmayı Bırak
Adele  ve Aerosmith’in ardından Rolling Stones da, Trump'ı seçim kampanyalarında kendi şarkılarını kullanmaktan men etti. Efsanevi rock grubu The Rolling Stones, Amerika başkanlık adaylarından Donald Trump’a seçim kampanyasında hiçbir şekilde iznini almadan Rolling Stones şarkıları kullandığı için tepkili.
Reklam
Suriye'de Çadır Kente Saldırı: 'En Az 27 Ölü'
Suriye'de İdlib'in Sarmada kasabasına yakın Kamune mülteci kampına düzenlenen hava saldırısında en az 27 kişi öldü. Anadolu Ajansı'na konuşan Suriyeli muhaliflere göre, saldırı bir rejim uçağı tarafından gerçekleştirildi.
Elleri Olmayan Piyanistten Göz Kamaştıran Konser
Doğuştan engelli ve elleri olmayan Alexey Romanov henüz 15 yaşında. 2 yıl gibi kısa bir eğitimden sonra daha önce de görüntüsünü izlediğimiz performansından sonra bir konserde konser piyanisti olarak yer alan genç yetenek büyük bir alkışı hak ediyor!
Reklam
Çin'de Bir Bebek Toplam 31 El ve Ayak Parmağıyla Doğdu
etiket
Çin'de yeni doğan bebekleri için nakit desteği arayan fakir aile internet üzerinden yaptıkları bağış desteği alımını eleştiriler yüzünden durdurdu ve bebeğin iki ay sonra ameliyat olması gerekiyor. Haberi Huffingpost'tan sizler için hazırladık.
Yapıldıkları Zamandan Bu Yana Dimdik Ayakta Duran Dünyanın En Eski 30 Kilisesi
Eski zamanlardan beri tapınak ve ibadethaneler her dinin vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur ve bunlardan günümüze ulaşanların sayısı oldukça azdır. İçeriğimizde yer verdiğimiz dünyadaki en büyük dinlerden biri olan Hristiyanlık dinine ait olan dünyanın en eski 30 kilisesi, bugüne kadar pek çok medeniyet altına girmesine rağmen ayakta kalmayı başarabilmiş. Tabii günümüze kadar ulaşmalarının sebebi bakımlarının eksik edilmemesi sayesinde. İşte yapıldıkları günlerden itibaren hala Hristiyanlara hizmet eden dünyanın en eski kiliseleri karşınızda.Not: Son 10 kilisenin yapım yılları tam olarak belli olmadığından sadece 4. yüzyıl diye belirtilmiş ve sonda yer almışlardır.
ABD'den Davutoğlu Açıklaması
Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasına ABD'den ilk yorum geldi. Beyaz Saray, 'Davutoğlu ABD'nin iyi bir ortağıydı. Ayrılışının iki ülkenin IŞİD'e karşı işbirliğini etkilemesini beklemiyoruz' açıklaması yaptı.
Reklam