Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 11 ilde yıkıcı sonuçlara neden oldu. Tüm Türkiye'yi derin bir yasa sokan deprem felaketi sonrası televizyon kanalları yayın akışına ara vermişti. Gündüz kuşağının iki başarılı sunucusu Esra Erol ve Müge Anlı, bu arayı kısa tutarak depremde kaybolan veya haber alınamayan kişileri aramak için ekranlara geri döndü. Fakat bir süre sonra normal problem akışına devam eden Erol ve Anlı ikilisine, Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ'dan bir istek geldi.
Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, başkanı olduğu Türk Telekom ile Vodafone ve Turkcell'e depremde yaşanan iletişim aksaklığı nedeniyle soruşturma açıldığını söyledi.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerde, 40 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti. Uzmanlar, eğer acil önlem alınmazsa beklenen İstanbul depreminde ölü sayısının çok daha fazla olacağı yönünde uyarıyor. İstanbul’da, 7.6 büyüklüğünde yaşanacak bir deprem, bazı ilçelerde 10 şiddetinde hissedilebilir.
Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılandığı Atikhisar Barajı'ndaki doluluğun azalması sonrası su tüketimine kısıtlama getirildi. 30 Nisan'a kadar geçerli karara göre, halı ve araçların şebeke suyuyla yıkanması yasaklandı.
Deprem dolayısı ile Malatya'dan Samsun'a giden bir depremzedenin yanına aldığı altınlar, eski uzman çavuş tarafından çalındı. Uzman çavuş çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Savcı, cinsel ilişki sırasında partnerinden habersiz prezervatif çıkaran erkeği suçlu buldu. Hollanda'da yaşanan olayda savcı, yaşananları tecavüz olarak değerlendirdi.
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Serkan Irmak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik ilk depremde kırılan fayın çok uzun olması nedeniyle yaklaşık 50 saniye sonra İskenderun ve Hatay civarında büyük enerji boşalımları olduğunu belirtti. Irmak, 'Eğer bölgede iyi bir erken uyarı sistemi olsaydı belki bu deprem olduktan sonraki süreç içerisinde insanlara depreme olan konumlarına göre 30-40 saniyelik bir zaman tanıma şansı verebilirdi” dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, ‘İstanbul’da 1,5 milyon konutu rezerv alanlara taşıyacağız’ açıklamasına tepki gösterdi.
İstanbul Bahçelievler'de 26 Endonezyalı kadın bir rezidansta iki aydır alıkonuluyordu. Bugün, polis ekipleri düzenledikleri operasyon ile kadınları kurtardı.
6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Kahramanmaraş merkezli olmak üzere Hatay ve Adıyaman'da yıkım büyük olmuştu. Bu illerin de içinde bulunduğu sonrada Elazığ'ın eklenmesiyle 11'e çıkan depremde yıkım yaşanan illerde yaklaşık 14 milyon kişi yaşarken, 3,5 milyon da hane sayısı bulunuyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 24 gün geçti ancak hala kayıplarını bulamayan depremzedeler var. Özellikle Hatay Antakya Güzelburç Mahallesi'ndeki İlke Apartmanı'ndan 28 kişi kayıp. Aile yakınları birbirinden haberdar olup, gelişmeleri takip etmek için Whatsapp grubu kurdu.
2017 yılında Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden dolayı oturduğu yapılar hasar alan vatandaşlar 6 yıldır konteyner evlerde kalıyor. Depremimin ardından 8 ay çadırda kaldıklarını belirten vatandaşlar daha sonra konteyner eve geçtiklerini söyledi.
Kayseri 2. İdare Mahkemesi, Kayserispor-Fenerbahçe maçında konuk takım taraftarına getirilen deplasman yasağı için yürütmenin durdurulmasına karar verdi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem beraberinde 10 ilde de yıkıcı sonuçlara neden oldu. Tüm Türkiye deprem yaralarını sarmak için bir olmuş canla başla çabalıyor. Fakat bu sırada bizleri insanlığımızdan soğutan birçok farklı şeyle de karşılaştık... Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta bir market sahibi 'Deprem maceralarınız 5 TL karşılığında dinlenir' tabelasıyla bizlerin yüzlerini kızartıp insanlığımızdan utandırdı...
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türk ve Japon bilim insanlarının Marmara Denizi’nde yaptığı fay araştırmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Özener, Marmara’da her an 7 üzerinde deprem olabileceğini de sözlerine ekledi.
Kahramanmaraş'ta depremzede çadır istediği AFAD görevlisinin kendisiyle dalga geçmesini CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na anlattı. Depremzede kadın 'AFAD çadırına uğradım. Ben çadır istiyorum, benimle dalga geçiyor. Hiç anlamadım' diye konuştu.