Görüş Bildir
Haberler
Yakalanan Uyuşturucu Baronunun Oğlunun Adı Okullarda Yaşıyor

Yakalanan Uyuşturucu Baronunun Oğlunun Adı Okullarda Yaşıyor

Emre Ordu
12.04.2023 - 20:00 Son Güncelleme: 12.04.2023 - 20:05

Sarıyer'de yakalanan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın oğlu Örfi Çetinkaya'nın adının verildiği çok sayıda okul bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya ve 5 suç örgütü üyesi dün İstanbul'un Sarıyer ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Çetinkaya ile birlikte gözaltına alınan 5 örgüt üyesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Oğlu adına 8 okul, bir sağlık ocağı yaptırdı

Oğlu adına 8 okul, bir sağlık ocağı yaptırdı

Türkiye'nin bilinen en büyük uyuşturucu baronlarından biri olan Çetinkaya'nın yaptırdığı birçok okul bulunuyor. 

2004 yılında 'Matador', 'Demirkapı' ve 'Son Tango' adlı uyuşturucu operasyonlarıyla adı gündeme gelen Urfi Çetinkaya, Erol Çakır'ın İstanbul Valisi olduğu dönemde, okul yapımı için temsilcisi olduğu TEM Şirketler Grubu adına protokol imzaladı. 

Urfi Çetinkaya, bir trafik kazasında ölen oğlu Örfi Çetinkaya adına 2'si lise, 6'sı ilköğretim olmak üzere 8 okul ve bir sağlık ocağı yaptırdı.

Valiliğin kararı mahkemeden döndü

Valiliğin kararı mahkemeden döndü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Valilik ise Çetinkaya'nın 'Matador' operasyonunda yakalanarak yargılanmaya başlanması üzerine, okullardaki 'Örfi' ismini kaldırtarak sadece 'Çetinkaya'yı bıraktı. 

Bunun üzerine avukatı aracılığıyla tüm okul adlarının yeniden 'Örfi Çetinkaya' olması istemiyle mahkemeye başvuran Urfi Çetinkaya, 'adların hiçbir şartla değiştirilemeyeceği, aksi durumda tapuya şerh konulabileceğini' anımsatarak yürütmenin durdurulmasını talep etti. 

Davanın kazanılması üzerine 'Çetinkaya' adlı 8 okulun adı yeniden 'Örfi Çetinkaya' oldu. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlara ait 'açma, kapama ve ad verme' yönetmeliğindeki, 'Kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait okul, bina ve tesis adları iptal edilebilir' maddesini gerekçe göstererek karara itiraz etti. Ancak valiliğin karara itirazı da sonuçsuz kalıdı ve 'Örfi' adı yeniden tabelalara yerleştirildi.

İşte Örfi Çetinkaya'nın adının verildiği okullardan bazıları:

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
14
11
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
'Burcu Arslan'

Hector Salamanca Fen Lisesi

Pasif Kullanıcı

Bu yolun sonu ya mezar ya da cezaevi, beyazlardan uzak durmak lazım bulaşmamak lazım