Yılgınlığa Düştüğümüzde Hatırlamak Üzere DiCaprio’dan Öğrenilecek 14 Kıymetli Ders
Hepimiz gerek özel, gerekse iş yaşamımızda zaman zaman yılgınlığa düşer, umutsuzluğa kapılırız. Ama başarılı insanların başarılı olmalarının da çok önemli bir sebebi var: Pes etmemek!Pazar günkü Oscar törenlerinde 22 yıllık bekleyişin ardından en sonunda En İyi Erkek Oyuncu ödülüne kavuşan, bizleri Oscar'ı kendimiz almışız kadar sevindiren DiCaprio'nun başarı hikayesinde, iş dünyası için de alınacak çok önemli dersler mevcut.
Emre Yılmaz'ın 'Şeytanın Fısıldadıkları' Kitabından Derinliklere Sürükleyen 19 Alıntı
'Gerçek mi?' 'Gerçek mi?' Şimdiye kadar duyduğum en deli, en yürek titreten, en gönül karıştıran kahkahasını koyuverdi Şeytan. 'Ey insanoğlu sen, her akşam şu dua ile yat en iyisi. Yar bana bir rüya ve her sabah yine aynı dua ile uyan' Ve birdenbire kesip alaycı kahkahalarını gözlerini çevirdi yüreğime, buz gibi bir sesle ekledi: 'En büyük uyuşturucu gerçekçiliktir.'
NASA: 'Türkiye Son 900 Yılın En Kötü Kuraklığını Yaşıyor'
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmacıları, Türkiye, İsrail, Ürdün, Lübnan, Filistin, Kıbrıs ve Suriye’yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde 1998 yılında başlayan kuraklığın, muhtemelen son 9 asrın en kötü kuraklığı olduğunu bildirdi.
2016 Duygu Asena Ödülü, Kadın Eserleri Kütüphanesi’nin
PEN Türkiye Yönetim Kurulu, 2016 PEN Duygu Asena Ödülü’nü, oybirliğiyle, bu yıl 25. yılını kutlayan Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’ne vermeyi kararlaştırdı. Ödül, 11 Mart Cuma günü saat 19.00’da İstanbul Beyoğlu’ndaki Fransız Kültür Merkezi'nde sunulacak.
Fotoğrafçı Philip Toledano'nun Gözünden Kendi Güzelliğini Yaratan İnsanlar
DİKKAT: Rahatsız edebilecek imajlar barındırmaktadır!Fotoğrafçı Philip Toledano söze “Ben güzelliği nasıl tanımladığımızla ilgileniyorum ve onu ne zaman kendimiz yeniden yaratmayı seçtiğimizle” diyerek başlıyor. Yeni çıkarmış olduğu kitabı “A New Kind of Beauty” (Yeni Bir Tür Güzellik)’de aşırı estetikli modelleri eski Roma veya Yunan heykelleri görüntüsüyle işliyor. Toledano, bu çalışmasını yaparken 16. yüzyılda yaşamış olan ressam Hans Holdein’den etkilenmiş. Hafif erotizm, siyah arka fon, çekici belli belirsiz kırmızılar hep bu esinlenmenin bir ürünü. Fotoğraflara ilk defa bakan bir insan modelleri gerçek insan olarak değil de mermerden oyulmuş birer heykel olarak algılıyor. Toledano bunu şöyle açıklıyor: Eski Yunan ve Roma’daki güzellik, mükemmellik ve gençlik tutkusunu hepimiz biliyoruz. Onlar güzelliği mükemmellik ve genç vücutlarda gördüler, bu nedenledir ki birçok meşhur heykel genç çıplak erkek vücudu biçimindedir. Duruşları, kederli halleri güzelliği soldurmaktadır, daima dimdik dururlar, gücü ve onuru temsil ederler. Ben de bu çalışmamda modellerle benzer bir hava yakalamaya çalıştım. Toledano, estetik yaptıran bu insanları yeni insan evriminin bir öncüsü olarak görüyor. Nasıl ki yakın zamana kadar dövmeler, piercing’ler tuhaf görünüyorduysa, ama şimdi hepsi normal algılanıyorsa, bir süre sonra bu tür estetik mükemmellik arayışları da insanın normali olacak diyor. Haklı olup olmadığını zaman gösterecek sanırız, ama şimdilik inşallah olmaz demekle yetiniyoruz.
"Sakalım Bıyığım Önümde Uzantım Var O Halde Erkeğim" Diyenleri Hizaya Sokuyoruz
Sakal, bıyık, uzantı üçlemesi bazı erkekler (!) için yeterli gelebilir, ama erkek kavramını çok daha farklı anlayıp ona göre yaşayan erkekler her zaman gözde olmaya devam edecek. Çantalarıyla gezen erkekleri gördüğünde, 'ne taşıyorlar caba ahıahıahı' diye gülen arkadaşlara biraz ipucu vermek istedim. Bakın erkek olmayı farklı boyutlara taşıyanlar çantalarında neleri gizliyorlar.
Google'ın İlk 'Kusurlu' Trafik Kazası
Google’ın sürücüsüz otomobilleri deneme sürüşlerine araçtaki sürücünün minimum müdahalesiyle devam ediyor ama arada sırada ufak tefek kazalar da oluyor. Fakat her seferinde ya karşı tarafın sürücüsünün ya da yapay zekaya müdahale eden otomobildeki test sürücüsünün kazaya sebep olduğu belirtilmişti. Bu defa durum farklı: Geçtiğimiz ay karıştığı kazanın tek sorumlusu ilk kez yapay zekanın ta kendisi. Kazada yaralanan olmadı. Google kazadaki kusurunu kabul etti ve aracın yazılımını benzer bir durumda daha dikkatli olmasını sağlayacak şekilde güncelledi.
Suriye İç Savaşı Bittiğinde İşsiz Kalacak Ortadoğu Uzmanlarına 13 Yeni İş Kolu
Bundan 10 sene kadar önce bir Ortadoğu uzmanı öyle kolay yetişen bir şey değildi. Ortalama bir Ortadoğu uzmanı en az 20 senede hasat verir, büyüyüp gelişmesi oldukça emek ve zahmet gerektirirdi. Fakat Arap Baharı ve Suriye İç Savaşı ile birlikte Türkiye'de kişi başı 250 gr Ortadoğu Uzmanı düşmeye başladı. Aralarında işini gerçekten iyi yapan bir kaç tanesini ayrı tutarsak, birçoğunun henüz tek bir öngörüsünün ya da tahlilinin yer bulduğunu gören yok. Savaş ve kriz zamanlarında ortaya çıkan ya da çoğalan iş kollarının olmasından daha doğal bir şey olamaz. Fakat artan Ortadoğu uzmanlarını, savaş bittikten sonra nasıl istihdam etmeliyiz, bunu şimdiden düşünsek iyi olur.