Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamak İçin Yemeniz Gerekenler

Zayıflamak İçin Yemeniz Gerekenler

Pegarose
08.05.2014 - 14:25 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 15:15

Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli, yaz öncesi incelmek ve zayıflamak için mutlaka tüketilmesi gereken yiyecekleri sıralıyor.

Sultani Bezelye

Sultani bezelye düz, yenilebilir bölümleri olan ve tadı ve gevrek dokusu nedeniyle ara öğün olarak tercih edilebilecek güzel bir seçenektir. Ve kalorisinin neredeyse %25′i şeker dengeleyici proteinden oluştuğu için çiğ veya pişmiş 2 su bardağı sultani bezelye tüketmek 2 saat boyunca sizi tok tutabilir. Aynı zamanda tavada soteleyip de tüketebilirsiniz.

Yağlı Marul

Adından da anlaşılacağı gibi biraz tatlı ve yağlımsı bir tadı vardır. Eğer kilo verdirici bir ara öğün arıyorsanız yağlı maruldan iyisini bulamazsınız. Amerikan Diyet Derneği araştırmacılarına göre, 1 dilim ekmek yemekle alacağınız kalori ile yağlı maruldan 1 büyük demet kadar yiyebilirsiniz.

Zencefil

Sadece bir çay kaşığı taze zencefil ile normalde hissettiğinizden 2 kat fazla tokluk hissi yaşayabilirsiniz. Zencefilin içinde 2 güçlü iştah bastırıcı olan gingerol ve zingibain maddeleri bulunur. Ayrıca zencefil güçlü bir anti enflamatuardır ve her gün yemek ağrıyı azaltır.

Su Teresi

Bu narin, biberimsi bir tadı olan yeşil yapraklı sebzede düşük karbonhidrat bulunur. Az yağlıdır ve bir su bardağı başına 2 kaloriden az bir miktar içerir. Ayrıca magnezyum, fosfor ve B kompleks vitaminleri gibi doku inflamasyonunu azaltan ve vücutta sıvı birikimini önleyen vitaminleri içerir. Çiğ su teresi salata ve sandviçlere eklendiğinde lezzetine lezzet katabilir. Veya diğer yeşil yapraklılar gibi buharda pişirilebilir.

Erik

Tatlı, sulu erik bağırsaklarda hızlı bir şekilde şişen ve iştah azaltan çözünebilir lif ile yüklüdür. Günde 2 veya 3 adet yiyerek, gıda alımınızı zahmetsizce %20 oranında azaltabilir. Eriklerde neoklorojenik ve klorojenik asitler bulunur. Bunlar da göz dokularını besleyen ve makula dejenerasyonunu önlemeye yardım eden antioksidanlardır.

Kaynak: http://www.pegarose.com/zayiflamak-ic...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın