Görüş Bildir
Haberler
Erivan'da Elektrik Zammı Protestosu: Yüzlerce Gözaltı

Erivan'da Elektrik Zammı Protestosu: Yüzlerce Gözaltı

Onedio Medya
23.06.2015 - 10:03 Son Güncelleme: 23.06.2015 - 15:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan polisi, başkent Erivan'da elektrik fiyatlarının artırılması yönündeki kararı protesto etmek için dünden beri Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde oturma eylemi yapan binlerce kişinin en az 250’sini gözaltına aldı.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da konut hizmetleri ve artan elektrik fiyatlarını protesto etmek isteyen binlerce kişi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı kuşattı.

Saray’ın bulunduğu caddeyi de trafiğe kapatan ve “Hırsızlığa karşı” adını kullanan platform temsilcileri zamların geri alınmasını talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Interfax’ın haberine göre, hükümet güçleri bölgeye yüzlerce polis, tazyikli su araçları ve güvenlik malzemeleri sevk edildi. Erivan Emniyet Müdür Yardımcısı Valeri Osipyan, protestocularla müzakereler için bir girişim grubu oluşturmalarını istedi, ancak talep eylemciler tarafından reddedildi.

Polis, binlerce kişiye sabah saatlerinde müdahalede bulundu. Tazyikli su ile kalabalığın üzerine yürüyen polis 250’den fazla eylemciyi gözaltına aldı. Yaşanan arbede sırasında 18 kişi de yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan polis sözcüsü Aşot Ahoranyan yaptığı açıklamada, “Şu anda 250’den fazla kişi gözaltına alındı. 7 eylemci yaralanırken, bunlardan 3’ü hastaneye kaldırıldı. 11 polis memuru da yaralandı.” dedi.

Ne olmuştu?

Ermenistan'da elektrik hizmeti sağlayan şirket, Ermenistan Kamu Hizmetleri Denetim Komisyonu'na elektrik fiyatlarının 17.08 dram artırılması için başvuruda bulunmuş, komisyon da önceki hafta 6.93 dramlık fiyat artışı yönünde karar almıştı.

Bunun üzerine 19 Haziran'da Erivan'daki Özgürlük Meydanı'nda toplanan yüzlerce protestocu elektrik zammı kararı geri çekilmezse Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürüyeceklerini söylemişti.

CHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0