Görüş Bildir
Haberler
Zam Sırası Taşımacılıkta: Taksi ve Dolmuş Ücretleri Artıyor

Zam Sırası Taşımacılıkta: Taksi ve Dolmuş Ücretleri Artıyor

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksutaksi, taksi-dolmuş ve minibüs ücret tarifelerine zam yapılacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir grup taksici, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı yapıldığı sırada, Eyüpsultan'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) önünde toplandı.

"A ve B segmenti araçlarla taksicilik bitti"

"A ve B segmenti araçlarla taksicilik bitti"

Artık A ve B segmenti araçlarla taksicilik yapılamayacağını kaydeden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 'Ticari taksi sahipleri, yeni plaka aldıkları veya araç değiştirdikleri zaman en az C segmenti takmak zorundalar. İsteyen esnafımız C, D, E segmenti de takabilir. Bugün bunun kararı alındı. Komisyon imzaladıktan sonra yürürlüğe girecek' diye konuştu.

"Gelecek UKOME toplantısında zam yapılacak"

"Gelecek UKOME toplantısında zam yapılacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aksu, Taksi ücret tarifelerinde değişiklik olup olmayacağı yönündeki bir soruya, 'Taksici esnafımız 1 yıl önce zam almıştı. Giderlerimiz yüzde 50 oranında arttı. Zam talebini yazılı olarak 4 ay önce belediyemize vermiştik. Bugün de ilk gündem maddesi olarak istedik; fakat komisyon başkanımız 1 ay içerisinde tekrar bir UKOME toplantısı yapılması gerektiğini ifade etti. İlk UKOME toplantısında da taksi, taksi-dolmuş ve minibüs ücret tarifelerine zam yapılacak' yanıtını verdi.

"İBB, UBER'in yok edilmesi için çok hassas davranıyor"

"İBB, UBER'in yok edilmesi için çok hassas davranıyor"

Toplantıda UBER'in de konuşulduğunu belirten Aksu, 'Bundan sonra İBB, yol belgesi vermeyecek. Bugün bu madde görüşüldü; fakat karara bağlanmadı. Ama UBER'in yok edilmesi, çalışmaması için İBB çok hassas davranıyor. Araç koltuk sayısını da inşallah bir sonraki toplantılarda 11+1 olarak revize edeceğiz. Bunlar da 8+1 ile taksicilik yapamayacaklar' dedi.

Zam açıklaması sosyal medyada da konuşuluyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
62
13
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şışt Küçük

Dolar artıyorsa bizene biz dolarla mı harcama yapıyoruz diyen bir tayfa vardı neredeler sesleri solukları çıkmaz oldu ?

Farkeden_Adam

Bence sığır taşımacılığına geçilsin .. Nasıl olsa memlekette en çok onlardan var ..

Emriye Coşkunsu

başa getirip sokaklarda miting alanlarinda kim yaladiysa Allah onlari bin beter etsin açlıktan ağızları kokar soğuktan götleri donar şimdi kim yaptıysa o çek... Devamını Gör