Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Özgecan ve Katledilen Tüm Kadınlar İçin Yürüdü

Kadınlar Özgecan ve Katledilen Tüm Kadınlar İçin Yürüdü

ATKN
22.02.2015 - 16:22

‘İsyanımız büyüyor!’

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun çağrısı Taksim-Tünel meydanında toplanan yüzlerce kadın Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Katledilen tüm kadınların hesabını sormak için bir araya gelen kadınlar “Güldünya, Ayşe, Özgecan… İsyanımız büyüyor” pankartı taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu’nun çağrısıyla bugün (22 Şubat) İstanbul İstiklal Caddesi’nde kadınlar eylemdeydi. Özgecan Aslan ve katledilen tüm kadınların hesabını sormak için önce Tünel meydanında toplanan kadınlar “Güldünya, Ayşe, Özgecan… İsyanımız büyüyor” pankartı arkasında bir araya geldi.

Tünel’de toplanan kadınlar “Tecavüzde rıza aranmaz, kdın beyanı esastır”, “Fıtrat dediniz eşitliğe saldırdınız. İyi hal, tahrik indirimine hayır”, “Fıtrat dediniz kadınları katlettiniz” taşıdı. Buradan yürüyüşe başlayan kadınlar AKP’nin meclisten zorla geçirdiği İç Güvenlik Paketi’ni alkış eylemi ile protesto etti.

Canilik değil erkek şiddeti

Tünel’den alkış ve sloganlarla yürüyen kadınlar Galatasaray Meydanına ulaştı ve burada bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında kadın cinayetleri her ne kadar vahşice işlense de katillerin hiçbirinin ruh hastası olmadığı söylenerek hepsinin ortak özelliğinin erkek olmaları ve devlet yetkilileri tarafından bu katillerin sırtının sıvazlanması olduğu söylendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın katliamını önlemek için erkekleri engelleyin

Cumhurbaşkanından valisine, bakanından okul müdürüne iktidarın tüm neferlerinin bas bas kadınlarla erkeklerin eşit olmadığını bağırdığı ifade edilen açıklamada kadınların boşanmasının engellendiği, kahkaha atmasının ayıplandığı, çalışmasının ancak anne olması şartıyla desteklendiği, erkeklerle eşit olmadığı söylenerek kendi ayakları üzerinde duran kadınlara “had bildirilmeye” çalışıldığı ifade edildi. Ardından AKP’nin kadınların değil ailenin güçlenmesini esas aldığı, erkek şiddetini engellemekteki sorumluluğunu ört bas etmek için hadımı, idamı tartışmaya açtığı söylendi. Açıklamanın devamında bütün bunlara karşı esas meselenin kadınlar katledildikten sonra erkekleri idam etmek olmadığı söylenerek asıl meselenin cinayete giden süreçte erkek şiddetini engellemek, kadınların güçlenmesini sağlamak olduğu belirtildi.

‘Yasta değil isyandayız! Erkek şiddetine direniyoruz!’

“Bizler erkek şiddetine karşı canımızı savunuyoruz” diye devam eden açıklamada meclise görevi tekrar hatırlatıldı:

“Yaşamın yarısını oluşturan kadınlar, her gün ölüm tehdidi altında yaşıyor. Var olan yasalar uygulanmıyor. Kolluk kuvvetleri görevini yapmıyor! Bu katliamı engellemek sizin göreviniz. Artık tek bir kadının dahi katledilmesine tahammülümüz yok.

Siz erkek aklınızla konuştukça, eşit değilsiniz dedikçe daha çok öldürülüyoruz. Konuşma sırası artık kadınlarda. Kadın katliamını engellemek için taleplerimizi dikkate almak zorundasınız.

  • Tecavüzde rıza aranmaz. Tacizde, tecavüzde kadının beyanı esastır

  • Aile değil kadınız! Kadın bakanlığı kurulmuş

  • Kadın katillerinin cezalarında iyi hal-tahrik indirimlerine hayır

  • Erkek şiddetini önlemeyen Ayşenur İslam da cinayetlerin failidir. İstifa etmek için ne bekliyor!

  • Evlilik, aile eğitim programları kaldırılsın. Boşanmalar değil erkek şiddeti engellenmeli

  • Fıtrat dediniz, eşitliğe saldırdınız. Kadınlar için gerçek eşitlik

  • İç güvenlik paketi, kadınların da güvensizliği. Hayır!

Sendika.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0