Görüş Bildir
Haberler
Yüzde Kaç Negatif Yüzde Kaç Pozitifsin?

etiket Yüzde Kaç Negatif Yüzde Kaç Pozitifsin?

Ebru Çiftçi
06.06.2018 - 15:44 Son Güncelleme: 07.06.2018 - 14:09

Her insanın olaylara bakış açısı farklıdır. Başımıza gelen herhangi bir olaya birimiz aşırı tepki gösterirken, diğeri sakin kalabilir. İşte bu durum aslında sizin ne kadar negatif veya pozitif olduğunuzla alakalıdır. Bakalım sen ne kadar negatif veya pozitif bir insansın. 

Testi çöz ve hemen öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini söyle bakalım.

2. İlk olarak, her şeye bir anda sinirlenen bir karakter misin?

3. Diyelim ki, çok uğraştığın bir iş istediğin gibi sonuçlanmadı. Nasıl bir psikolojiye girersin?

4. Peki iyi ya da kötü olsun insanları eleştirir misin?

5. Diğer insanları yönetmeye çalışan insanlar hakkında ne düşünüyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki yalan söyleme konusunda kendine bir puan versen, bu kaç olurdu?

7. Diyelim ki, sevgilin gün boyunca seni arayıp sormadı. Gün boyunca ne düşünürsün?

8. Peki kendi başına vakit geçirmekten mi yoksa sosyal ortamlarda bulunmaktan mı keyif alırsın?

9. Ve son olarak, zaman zaman şanssız olduğunu düşündüğün oluyor mu?

Yüzde 80 pozitif yüzde 20 negatifsin!

Sen hayata genel anlamda hep pozitif bakıyorsun. En zor durumlarda bile sakin kalıp çözümler üretiyorsun. Zaman zaman negatif düşündüğün oluyor tabii ki. Ama pozitif insanların da kendini arada dinlendirmesi gerekiyor. Negatif düşünsen bile sonrasında daha güçlü olup ona göre hareket edebiliyorsun. Bu senin aslında en güçlü yanın. Çünkü bunu yapmak birçok insan için gerçekten çok zor. En ufak olumsuzlukta bile kendini salıp bırakabiliyorlar. Ama sen öyle değilsin. Asıl çözüme odaklanıp mantıklı düşünebiliyorsun. Pozitif insanların genel özellikleri arasında zaten bu vardır. İnsanların eleştirilerine de çok aldırış etmiyorsun. Çünkü biliyorsun ki insanların fikirleri farklıdır. O yüzden herkesin fikirlerine saygı duyuyorsun. Ve söylenilenleri kafana takmıyorsun. Kendini kötü hissettiğin zamanlarda bile iyi gelecek şeyler yapmayı biliyorsun. Senin en küçük başarın bile seni mutlu etmeye yetiyor. Küçük şeylerle bile mutlu olabiliyorsun. E insan böyle olunca genel olarak pozitif ve mutlu oluyor.

Yüzde 50 pozitif yüzde 50 negatifsin!

Sen aslında genel anlamda pozitif bir insansın. Ama zor durumlarda kendini zaman zaman negatifliğe sürüklüyorsun. O an çözüm aramak yerine biraz zaman geçtikten sonra mantıklı düşünebiliyorsun. Çünkü çoğunlukla duygularınla hareket ediyorsun. İlk başta ani tepkiler verip, sonrasında sakinleşebiliyorsun. Bunun sen de farkındasın ama yapın gereği böyle bir insansın. Ama yaşamın boyunca her şeye pozitif yaklaşmaya çalıştığın için bu yönünü düzeltebilirsin. Kendini çok iyi tanıyorsun ve sana neyin iyi geldiğini de iyi biliyorsun. Ara sıra yalnız kalıp kendinle vakit geçirmeyi seviyorsun. İnsanlarla vakit geçirirken de güler yüzünle onlara çok iyi geliyorsun. Onlar senin bu yanını çok seviyorlar. Bir sıkıntıları olduğu zaman sana gelip fikrini almak istiyorlar. Çünkü sakin olduğun zamanlarda mantıklı açıklamalar ile çözümler üretebiliyorsun. Olaylara genel açılardan bakıp çözümler üretebiliyorsun. Ama sinirli olduğun zamanlarda yanına yaklaşılmıyor. :)

Yüzde 40 pozitif yüzde 60 negatifsin!

Sen genel olarak hayata negatif bakıyorsun. Aslında bu senin çok duygusal olmandan kaynaklanıyor. O kadar düşünceli ve duygusal bir insansın ki etrafındaki insanların da senin gibi olmasını bekliyorsun. Fakat insanlar senin gibi olmadığı için bu duruma üzülüyor ve kafana takabiliyorsun. Bu da kendinde negatif bir enerji yaratmana sebep oluyor. Oysa ki, insanların ne dediğini çok önemsemediğin zaman mutlu olabilirsin. Çünkü etrafındaki herkes sürekli bir şey söylüyor, sürekli konuşuyor. Sen kendine odaklanıp, sadece kendi iç sesini dinlediğin zaman çok mutlu olacaksın. Bırak insanlar istediğini yapsın. Sen bu güzel huylarının kıymetini bil. Kimse için kendini üzmeye, negatif enerji yaratmana gerek yok. Yoksa özünde çok pozitif bir insansın. Biraz daha o yönüne odaklanıp hayatına pozitif açıdan bakarsan senden mutlusu olamaz. Bunu sen de çok iyi biliyorsun. Bunun zor olduğu aşikar. Çünkü etrafımızdaki insanların çoğu mutsuz. Doğal olarak o enerji sana da yansıyor. Pozitif olmanın en kolay yolu etrafındaki negatif insanları elemek. Ve sonrasında gerisi gelecektir. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
566
226
153
133
49
41
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nehir Braderin

Yüzde 80 pozitif yüzde 20 negatifsin!

Hanzade Uzun

Yüzde 50 pozitif yüzde 50 negatifsin!

Asya Kılınç

%80 Pozitif %20 Negatif