Görüş Bildir
Haberler
Yuva Yıkan Ayakkabı Kokusunu Giderebileceğiniz Birbirinden Etkili Yöntemleri Açıklıyoruz!

Yuva Yıkan Ayakkabı Kokusunu Giderebileceğiniz Birbirinden Etkili Yöntemleri Açıklıyoruz!

Peynirli cips kokusuna elveda!

Kaynak: https://www.onegoodthingbyjillee.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle yaz aylarında başımıza gelen ayak kokusu hepimiz için oldukça can sıkıcı bir durum. Gerek spordan dolayı gerek ise tüm gün ayağımızdan çıkarmadığımız için ayakkabılarımız kötü koku yayabiliyor.

İsterseniz bu duruma nasıl çözüm bulabileceğiniz konusunda yardımcı olalım.

1. Karbonat:

1. Karbonat:

Ayakkabınız için; bir adet kahve filtresi ve lastik kullanarak basit bir koku giderici yapabilirsiniz. Bunun için birkaç yemek kaşığı karbonatı kahve filtresine koyabilir ve arzu ederseniz birkaç damla güzel kokulu yağlarınızdan damlatabilirsiniz. Malzemeleri içine koyduktan sonra karıştırın ve lastikle ağzını kapatın. Karbonat, ayakkabınızdaki nemi ve kokuyu emecektir. Bu kadar uğraşmak istemiyorum derseniz de ayakkabınızın içine pudra döküp birkaç damla kokulu yağ damlatıp karbonat ekleyebilirsiniz. Bir gece bekledikten sonra da içindekileri dökebilirsiniz.

2. Pamuk topları:

2. Pamuk topları:

Pamuktan yaptığınız küçük toplara birkaç damla güzel kokulu yağlardan damlatarak bir gece bekletebilirsiniz. Böylece kötü koku emilir ve damlattığınız yağın kokusu yayılır.

3. Güneş ışığı:

Ayakkabı kokusuna sebep olan en büyük etkenlerden bir tanesi içinde oluşan nemdir. Bu yüzden de güneşli bir yere koyarak ayakkabınızın kurumasını beklerseniz hem oluşacak bakterilerden hem de daha da kötü bir hale gelecek olan kokudan kurtulabilirsiniz.

4. Dondurucu:

Buz dolabınızı kirletmemek için ayakkabınızı poşete koyduktan sonra dondurucu kısmına koyup bir gece boyunca bekleyebilirsiniz. Soğuk hava ayakkabının içindeki kötü kokuya sebep olan bakterileri öldürecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Limon kabuğu:

5. Limon kabuğu:

Ayakkabınızda nemden dolayı oluşan bir koku söz konusu değilse, içine limon kabuğu koyarak gece boyu bekleyebilirsiniz. Böylece ayakkabılarınızda daha ferah bir koku oluşur.

6. Etil alkol:

Bir sprey şişesinin içine koyduğunuz alkolü ayakkabınızın içine sıkarak kokuyu durdurabilirsiniz. Alkol, antiseptik olmasının yanı sıra çabuk buharlaşan bir kimyasal bileşendir ve neme sebep olan diğer bileşenleri de  yok edebilir.

7. Sabun:

Kokan ayakkabılarınızın içine koyulan sabun, pis kokuyu hapsederek yerine daha ferah bir koku oluşmasını sağlar. Bu taktiğe, kıyafet dolaplarınıza koyduğunuz sabunlardan da aşina olma ihtimaliniz de oldukça yüksek zaten...

8. Siyah poşet çay:

8. Siyah poşet çay:

Siyah poşet çaylar, içerdiği tanenden dolayı ayakkabıların içindeki bakterileri öldürme açısından oldukça etkilidir. Çay poşetini birkaç dakikalığına kaynayan suyu içine koyun ve soğumasını bekledikten sonra ayakkabının içine yerleştirin. Birkaç saat bu şekilde bekleyin.

9. Koku giderici:

9. Koku giderici:

Bazı koku gidericiler, pis kokuya sebep olan bakteri ve enzimlerin yok edebilir. Fakat, sıkılan koku gidericinin de kurduğundan emin olduktan sonra ayakkabınızı giymenizi öneririz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
7
6
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
azadeyabgu

Karbonatı denemenizi tavsiye etmem. Çok iyi koku gideriyor fakat ayakkabıların yıpranmasına ve yırtılmasına sebep oluyor.

Pasif Kullanıcı

ayakkabıyı bilmem ama ayak kokusu için süper bi tavsiye. 2 kutu asprin ezip toz haline getirin 2 tüp arko kremle karıştırın geceden ayaklarınıza sürün poşetl... Devamını Gör