Görüş Bildir
Haberler
Yuva Sayılarında Azalma Var: Antalya'da Caretta Carettalar İçin 6 Görevli Aranıyor 🐢

Yuva Sayılarında Azalma Var: Antalya'da Caretta Carettalar İçin 6 Görevli Aranıyor 🐢

Batuhan
18.03.2019 - 12:02

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı Sahili'ne yumurtlayan caretta carettaların yuva sayısının azalması üzerine önlemler artırıldı. Yuva sayısının düşmesinin en büyük sebeplerinin ise sahilde çok fazla ışık olması, çadırların kurulması ve ateş yakılması olduğu belirtildi. Bunun üzerine Çevre Koruma Kooperatifi de caretta carettalar için 6 ay ücretli çalışacak 6 görevli bulmak için çalışma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, dünyaca ünlü tatil beldesi Kemer ilçesine bağlı Çıralı'da, nesli tehlike altındaki caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yuva sayısının geçen yıl azalmasının ardından, türü korumak için bölgede gönüllüler tarafından oluşturulan Çevre Koruma Kooperatifi yeni önlemler için girişimlerde bulundu.

Bu yıl terbirler arttırılacak

Bu yıl terbirler arttırılacak

Türkiye'nin en önemli caretta caretta yuvalama alanlarından Çıralı'da geçen yıl sahilde ateş yakılması ve çadır kurularak kamp yapılmasını önlemeye çalışan kooperatif, bu yıl terbirleri artıracak.

Görevlilere asgari ücret verilecek

Görevlilere asgari ücret verilecek

Kooperatif, özellikle gece çalışacak 6 güvenlik görevlisi bulmak için çalışma başlattı. Mayıs ayında işe başlayacak güvenlik görevlileri, tatil sezonunun sonuna kadar çalışacak. Görevlilere asgari ücret verilecek.

"Geçen yıllarda duyarlılık azaldı, insanlar bizi dinlemiyordu"

"Geçen yıllarda duyarlılık azaldı, insanlar bizi dinlemiyordu"

Çevre Koruma Kooperatifi Üyesi Erdal Elginöz, bölgede gece saatlerinde denize girilmesi, sahilde ateş yakılması, çadır kurulması gibi nedenlerden dolayı önceki yıl 141 olan yuva sayısının geçen yıl yarıya düştüğünü söyledi. Çıralı'nın caretta carettalar için değişik bir yumurtlama alanı olduğunu aktaran Elginöz, sahilin İztuzu gibi tellerle çevreli olmadığını, insanların gündüz rahatlıkla kullanabildiğini kaydetti. Geceleri caretta carettalar için kumsala çıkılmaması gerektiğini anlatan Erdal Elginöz, 'Geçen yıllarda duyarlılık azaldı, insanlar bizi dinlemiyordu. Çok fazla ışık oluyor, çadırlar kuruluyor, hatta ateş yakanlar oluyordu. Eleman tutup gece bekçiliği yaptıracağız. Kıyıda geceleri insan faaliyetinin olmaması gerekiyor. Hava karardıktan sonra kıyıya kimsenin çıkmaması gerekiyor. Kooperatifimiz bünyesinde çalışacak 6 kişi kumsalda insan faaliyetine engel olacak. Gönüllü insanlar da var' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Toplanacak bağışlarla ücretler ödenecek"

"Toplanacak bağışlarla ücretler ödenecek"

Çevre halkının caretta carettalar konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Elginöz, devlet, vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları birlikte yürüttüğünü söyledi. Toplayacakları bağışlarla işe alacakları kişilerin ücretlerini ödeyeceklerini belirten Erdal Elginöz, '6 kişi 1 Mayıs'ta işe başlayacak, ekim ayı sonuna kadar, yani 6 ay çalışacak' dedi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
14
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın