Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışından Getirdiğiniz Telefonu Bedava Kaydettirin

Yurtdışından Getirdiğiniz Telefonu Bedava Kaydettirin

Burak Taşçı
27.02.2014 - 19:30 Son Güncelleme: 27.02.2014 - 19:34

Yurtdışından Getirdiğiniz Telefonu Bedava Kaydettirin

Türkiye’ye yurtdışından giren telefonlar vergi dairelerine kaydettirilmek üzere 119.5 TL masrafa neden oluyor

Yurtdışından telefon getirmek moda oldu. Yurtdışına çıkan eşiniz, dostunuza istediğiniz telefonu getirtebiliyorsunuz ancak Türkiye’de kayıt ettirmeden kullanamıyorsunuz.

Android işletim sistemli telefonlar artık vergi dairesine (bankalara da yatabiliyor) 119.5 TL yatırmadan IMEI numarası değiştirilerek kullanılabiliyor.

Bu yapmak için ise öncelikle kullanmadığınız ancak internete girebilen bir telefona ihtiyacınız var. Hurda ancak internete girebilen bir telefonun IMEI numarasını bir yere not edin. IMEI kodunu öğrenmek için ise *#06# kodunu yazıp arama tuşuna basmanız yeterli oluyor. IMEI numarası 14 haneli bir numaradır.

Öncelikle telefonunuzu rootlamanız gerekiyor. Root dosyasını bulup root yaptıktan sonra akıllı telefonunuza Terminal Emilatörü adlı Android uygulamasını yükleyip, kuruyorsunuz.

Terminal Emilatörü uygulamasını açtıktan sonra “su” komutunu girip 3-4 saniye kadar beklemeniz gerekiyor. SuperSu uygulaması tarafından Terminal Emilatörü uygulamasına izin verme penceresi çıkıyor ve bu pencereye onay verdikten sonra not aldığınız IMEI numarasını şöyle yazıyorsunuz:

echo ‘AT+EGMR=1,7,”123456789012345″‘>/dev/pttycmd1 (IMEI numarası temsilidir)

Bunların hepsini yaptıktan sonra Terminal Emilatörü uygulaması hata vermezse IMEI yükleme işlemi tamamlanmış demektir. Yeni IMEI numaranızı *#06#’yı tuşlayıp arama tuşuna bastığınızda görebilirsiniz.

Kaynak: http://www.teknogram.com/yurtdisindan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
14
14
11
8
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
10 numara

http://www.10numaraliste.com/2017/08/telefon-alan-kodlari.html

Nisanur Kaya

yani sadece IMEI değiştirmiş mi oluyoruz anlamadım o zaman kayıt ettirmiş oluyor muyuz