Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışından Getirilen Levent Göktaş Serbest Bırakıldı

Yurt Dışından Getirilen Levent Göktaş Serbest Bırakıldı

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun Ankara'da 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin yargılanan Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Gökhan Nuri Bozkır, Enver Altaylı ve Aydın Köstem'in tahliyesine karar verildi. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi olarak kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan'da yakalanan ve iadesine karar verilen emekli albay Levent Göktaş, getirildiği Türkiye'de tutuklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet savcısı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dinlenmesi talep etti

Cumhuriyet savcısı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dinlenmesi talep etti

Sanıkların Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık eski askerler Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Gökhan Nuri Bozkır ile eski istihbaratçı Enver Altaylı, Aydın Köstem ve tutuksuz sanık Mehmet Narin katıldı. Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve kızları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Hablemitoğlu ailesinin avukatı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hasan Atilla Uğur, Abdurrahman Şimşek, Ferhat Ünlü, İrfan Fidan, Mustafa Çalışkan, Tamer Topsakal ve Tuncay Özkan’ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dinlenmesi talebini mahkemenin takdirine bırakırken, Tuncay Özkan’ın ise beyanlarının dosyaya kazandırılmasından sonra dinlenmesine ilişkin karar verilmesini, sanıkların tutukluluk halinin de devamını talep etti.

Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı

Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı

Mahkeme heyeti Abdurrahman Şimşek, Ferhat Ünlü, Tuncay Özkan ile Hasan Atilla Uğur’un tanık olarak dinlenmesine, Abdullah Gül’ün dinlenmesi talebinin ise tüm deliller toplandıktan sonra kararlaştırılmasına hükmetti. Dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan ile Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın dinlenmesi talebini reddeden mahkeme, ayrıca Hablemitoğlu’nun katledilmesinden birkaç gün önce Eskişehir’de katıldığı konferansın görüntüleri ile öldürülmesinden hemen önce alışveriş yaptığı markette Hablemitoğlu’nu izlediğinden şüphelenilen iki kişinin yer aldığı görüntülerin dosyaya kazandırılmasına karar verdi. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Göktaş, Emek, Mumcuoğlu, Bozkır, Altaylı ve Köstem'in, mevcut delil durumunun sanıkların lehine değişmesi ihtimali nedeniyle tahliyesine karar verdi. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.

Tutuksuz yargılanma kararı verilen sanık Altaylı, daha önce 'FETÖ üyeliği' ve 'casusluk' suçlarından hapis cezası aldığından cezaevinden tahliye edilmedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
17
12
5
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

vay anasını avradını vayyyy!! yazıklar olsun böyle düzene böyle adalete! Maşalardan biriydi yiyorsa konuşturulsaydi bu da!

HomeOffice

ee daha bir kaç ay önce neredeyse davul zurna eşliğinde, Türkiye'ye iade edilirken 'bakın biz yaptık, bu hükümetin gücü, Erdoğan'ın gücü.'' vs vs vs. gibi se... Devamını Gör

bryandes alpes

Açıktan Türkçüleri öldürenlerle beraberiz ülkeyi işgal ettik mesajı veriyor malum parti