Görüş Bildir
Haberler
Yüreğiniz Kaldırırsa Gökyüzünde Kuşlar Gibi Süzülebileceğiniz Dünyanın En Yüksek Teleferikleri

Yüreğiniz Kaldırırsa Gökyüzünde Kuşlar Gibi Süzülebileceğiniz Dünyanın En Yüksek Teleferikleri

28.08.2021 - 09:30

Teleferikler; önceleri toprak, kömür gibi çeşitli ihtiyaçların taşınması için kullanılıyordu. Günümüzde ise teleferikler, daha çok ulaşım için ya da turistik amaçlarla kullanılıyor. Kimileri havada kuş gibi süzülmekten hoşlansa da bazılarımız için yerden o kadar yüksekte olmak, küçük taşikardilere sebep olabiliyor. Yükseklik korkunuz varsa yazımızı bir yerlere tutunarak okumanızı öneriyoruz. İşte, dünyanın en yüksek teleferik hatları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ba Na Hills teleferiği

1. Ba Na Hills teleferiği

Sizi büyüleyici bir doğa manzarasıyla baş başa bırakan Ba Na Hills teleferiği, deniz seviyesinden 1.487 metre yükseklikte bulunuyor. Ayrıca Vietnam'ın en popüler turistik merkezlerinden biri, bu teleferik hattı.

2. Masada teleferiği

2. Masada teleferiği

Dünyanın en uzun teleferik hatlarından biri olan Masada teleferiği, 7.500 metre uzunluğunda. İsrail'deki teleferik, Masada Dağı'nın zirvesine doğru yaklaşık 1.400 metre yüksekliğe çıkıyor. Dağın zirvesinde ise ziyaretçileri, Masada Kalesi karşılıyor.

3. Genting Skyway teleferiği

3. Genting Skyway teleferiği

Malezya'daki bu teleferik, dünyanın en hızlı teleferiği. Güneydoğu Asya'nın en uzun teleferiği unvanına da sahip. Bu teleferikle yapacağınız hızlı yolculukta 1.760 metreye kadar çıkıyorsunuz.

4. Stanserhorn teleferiği

4. Stanserhorn teleferiği

İsviçre'nin yaklaşık 1.900 metre yüksekliğe sahip olan Stanserhorn Dağı'na yapacağınız bu yolculuk, diğerlerinden biraz daha farklı. Çünkü bu teleferiğin üstünde açık bir odacık daha bulunuyor ve yolculuğu burada oturarak da yapabiliyorsunuz.

5. Tahtalı Dağı teleferiği

5. Tahtalı Dağı teleferiği

Antalya'daki bu teleferik, 4.450 metre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzun teleferiği unvanına sahip. 2.400 metre yüksekliğe kadar ulaşan bu yolculuk, yaklaşık 10 dakika sürüyor. Tahtalı Dağı teleferiği, Antalya'nın muazzam manzarasıyla gökyüzünde unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Titlis Rotair teleferiği

6. Titlis Rotair teleferiği

İsviçre'de bulunan Titlis Rotair teleferiği ile Titlis Dağı'nın zirvesine muhteşem bir yolculuk yapabilirsiniz. Ortalama 5 dakika süren bu yolculukta yükseklik 3.020 metreye kadar ulaşıyor. Teleferik, 360 derece dönerek etrafınızdaki harika manzaraları izlemenize de olanak sağlar.

7. Aiguille du Midi teleferiği

7. Aiguille du Midi teleferiği

Fransız Alpleri'nde Avrupa'nın en yüksek dağı olan Mont Blanc'a çıkmak için kullanılan bu teleferik, gerçekten en ürkütücü teleferiklerden bir tanesi. 20 dakika süren bu teleferik yolculuğunda yükseklik 1.036 metreden 3.840 metreye kadar ulaşıyor. Binmesi yürek isteyen bir teleferik olduğu kesin.

8. Merida teleferiği

8. Merida teleferiği

Merida teleferiği ile And Dağları'nda nefes kesen bir yolculuk deneyimi yaşamak ister misiniz? Evet demeden önce, teleferiğin 4.800 metre yüksekliğe çıktığını belirtelim. Dünyanın en yüksek teleferiği unvanını elinde bulunduruyor. Yaklaşık olarak 1 saat süren bu yolculuğa herkes dayanamayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
6
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın