Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'daki Mülteciler: 'Cennet Olsa Gitmeyiz'

etiket Yunanistan'daki Mülteciler: 'Cennet Olsa Gitmeyiz'

Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta bekleyen sığınmacılar, sınırın açılmamasına tepki olarak pazartesi günü başlattıkları demiryolunu ulaşıma kapatma eylemini sürdürüyor. Polisin kamplara götürmek istediği mülteciler 'Cennete götürüyoruz deseler gitmeyiz. Avrupa'ya gitmek istiyoruz' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgedeki demiryolunun üzerine çadır kuran ve banklar yerleştiren grup, Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yerleştirme politikasına inanmadıklarını ve sınırdan uzaklaştıkları takdirde 'unutulacaklarını' ifade etti. Iraklı sığınmacılardan İdi Canan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleştirme sürecinin son derece uzun ve yavaş işlediğini belirterek, 'Buradaki kamptan ayrılmak istemiyoruz. AB'nin sınırları açması için beklemeye devam edeceğiz.' dedi.

'Başka bir kampa gidersek dünya bizi unutur'

'Başka bir kampa gidersek dünya bizi unutur'

Protestolarına devam edeceklerini kaydeden Canan, 'İdomeni'den başka bir kampa gidersek, dünya bizi unutur. Diğer toplumlara mesajlarımızı iletemeyiz.' ifadelerini kullandı.

Şam'da geldiğini söyleyen başka bir mülteci ise birçok zorluğu aşarak geldiklerini belirtip, 'Bizi kamplara götürmek istiyorlar. (Kamplar) Cennet bile olsa gitmeyiz. Canımızı tehlikeye atarak, epey para harcayarak buraya geldik. Avrupa'ya gitmek istiyoruz' dedi.

BM: İdomeni'deki kamp yeterli kapasitede değil

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) Selanik Bürosu Başkanı Marco Buono da İdomeni'deki kampın mevcut sığınmacı sayısını kabul edebilecek kapasitede olmadığını belirterek, 'Sığınmacıları anlıyorum, son derece yorgun hissediyorlar.' diye konuştu.

AB'nin uyguladığı yerleştirme programının sığınmacılar için çözüm olabileceğini vurgulayan Buono, 'Yunanistan'a çok sayıda sığınmacı geldiği için sürecin yavaş işlediğinin farkındayız. Buradaki insanlardan biraz daha sabır bekliyoruz.' dedi.

Bu arada, İdomeni'deki sığınmacı kampında sayıları 12 bini bulan sığınmacılar, 7 Mart'tan bu yana Makedonya'ya geçiş yapabilmek için sınırdaki bekleyişlerini sürdürüyor. 

AA, Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
43
39
19
13
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deli-sabit

Efendi olsalar, kadir kıymet bilseler herkes başının üstünde ağırlar bunları. Kaldı ki biz böyle olmadıkları halde milyonlarcasını ağırlıyoruz. Mültecileri a... Devamını Gör

Mehmet Cepik

Benim anlamadigim ise, hem sinirda kizilhac'in verdigi yemek ve yardim paketlerini üzerinde hac var diye kabul etmiyorlar, ama ille de ab'ye gidecegiz diyorl... Devamını Gör

Ayna Efendi

çünkü demokrasi ve insan hakları avrupada, kendileri de biliyorlar ama gidip yerleşince avrupaya da bu sefer orayı kendi ülkelerine benzetmek için uğraşıyorlar

Kürşat D Aktaş

çok ilginç amk herifler çölden gelip bizim ülkeyi beğenmiyo çok da sikmde ya sadece küçük veletlere acıyom

Ayna Efendi

onların amacı avrupaya yerleşip çok çocuk yapıp devletin verdiği çocuk parası ile bedava yaşamak