Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'da Ligler Seyircisiz Başlıyor

Yunanistan'da Ligler Seyircisiz Başlıyor

Enver K.
04.03.2015 - 19:34

Yunanistan'da şiddet yüzünden askıya alınan futbol ligleri bu hafta sonu yeniden başlayacak. Ancak maçlar seyircisiz oynanacak.

Spor Bakanı Yardımcısı Stavros Kontonis, yaptığı açıklamada, 'Hükümet, maçların bu hafta sonundan itibaren seyircisiz oynanmasına karar verdi. Sonraki haftalarda statlara seyirci alınıp alınmayacağına daha sonra karar verilecek' dedi.

Süper Lig Başkanı Giorgos Borovilos ve Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Giorgos Girtzikis ile gün boyu toplantı halinde olduklarını söyleyen Kontonis, 'Uzun tartışmalar sonunda bir yol haritası belirledik. Umarım bu yol haritası eksiksiz bir şekilde uygulanabilir' diye konuştu.

Şiddetle mücadele için alınacak önlemlerin bazıları Perşembe günü açıklanacak ve derhal uygulamaya konacak. Gelecek sezon için de bazı düzenlemelere gidilecek.

Kontonis, seyircilerin sahaya girmesi ve tribünlerde şiddet olayları yaşanması halinde maçların derhal tatil edileceğini, para ve puan cezaları verileceğini ve gelecek sezon için de elektronik bilet uygulamasına geçileceğini açıkladı.

İki hafta önce Panathinaikos ile Olympiakos arasında oynanan Atina derbisinde sahaya meşaleler atılmış, bunun üzerine de polis tribünlere müdahale etmişti. Liglere ara verilmesi kararı bu gelişmeler üzerine alındı.

Yunanistan'da liglere sezon başından beri toplam üç kez şiddet yüzünden ara verildi.

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/yunanis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın