Görüş Bildir
Haberler
Yumurta, Patlamış Mısır ve Patates! Uzmanından Daha Hızlı Yağ Yakmanıza Yardımcı Olacak 15 Yiyecek Önerisi

Yumurta, Patlamış Mısır ve Patates! Uzmanından Daha Hızlı Yağ Yakmanıza Yardımcı Olacak 15 Yiyecek Önerisi

Merhabalar. Kilo vermek birçok insan için uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Ancak, daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olan bu 15 besini diyetinize dahil ederseniz hedefinize ulaşabilirsiniz. Bazı yiyecekler tokluk hissi yaratır ve bu da kilo vermenize yardımcı olur. Kilo vermek isteyen kişiler için YouTube'da eğitim veren Max Posternak daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olan bu 15 yiyeceği paylaştı.

Gelin hepsine bir göz atalım.

1. Maş Fasulyesi

1. Maş Fasulyesi

Maş fasulyesi diğer fasulyelere göre karbonhidrat oranı  önemli ölçüde daha düşük ve protein oranı daha yüksektir. Bu da daha uzun süre tok kalmanızı sağlarken aynı zamanda daha sağlıklı olmanıza yardımcı olur.

2. Tavuk Göğsü

2. Tavuk Göğsü

Tavuk göğsünün diğer yiyeceklere göre kalorisi daha düşük ve proteini daha yüksektir. Düşük seviyedeki yağ içeriği nedeniyle tansiyon sorunu yaşayan kişiler için diyet programlarına dahil edilir. Aynı zamanda vücut kolesterol seviyesinin dengelenmesine de yardımcı olur.

3. Dondurulmuş Sebzeler

3. Dondurulmuş Sebzeler

Yemek hazırlayacaksınız ve elinizin altında taze sebze yoksa makarna yapayım diye düşünebilirsiniz. Ama donmuş sebzeleriniz varsa buna hiç gerek yok. Dondurulmuş sebzeler, nispeten az kalori içerir ve böylece sebze yemeği ağırlıklı beslenebilirsiniz.

4. Dondurulmuş Karışık Meyveler

4. Dondurulmuş Karışık Meyveler

Daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olan yiyecekleri arasında bir başka donmuş seçenek de karışık meyvelerdir. Bunları buzu çözüldükçe yiyebilirsiniz, çünkü bu sizi gerçekte olduğundan daha fazla yiyormuşsunuz gibi hissettirecektir.

5. Çorbalar

5. Çorbalar

Çorba tüketmek sizi çok tok tutar ve daha fazla su tüketmenize yardımcı olur. Bu da kendi başına iştahınızı azaltmanıza yardımcı olur. Sadece yüksek yağlı kremalı çorbalardan uzak durmanız gerekiyor. Bunların yerine sebzelerle yapacağınız bir çorba tercih edebilirsiniz.

6. Sıfır Kalorili İçecekler

6. Sıfır Kalorili İçecekler

Diyet içecekler, çaylar, limonatalar... Gazlı içecekler yerine bunları düzenli olarak tüketirseniz şeker alımınızı azaltacağından kilo verme sürecinizde size yardımcı olabilir.

7. Yumurta

7. Yumurta

Bir büyük yumurta yaklaşık 80 kalori, 5 gram yağ ve 6 gram protein içerir. Kahvaltıda yumurta yemek, çok doyurucu olduğu için günün geri kalanında kalori tasarrufu yapmanıza da yardımcı olabilir.

8. Ton Balığı

8. Ton Balığı

Konserve ton balığı kilo vermek için iyi bir tercihtir çünkü lezzetli ve protein doludur. Aromalı olanlar biraz yüksek olabileceğinden kaç kaloriye sahip olduklarını kontrol ettikten sonra tüketebilirsiniz.

9. Yulaf

9. Yulaf

Yulaf, proteinlerle dolu iyi bir karbonhidrat kaynağıdır. Ayrıca vitaminler, mineraller, lif ve antioksidanlar içerir. Düşük kalorili olması nedeniyle uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur ve fazla yağlarınızı eritir.

10. Patates

10. Patates

Patates genel olarak en tok tutan nişastalı karbonhidrat ve gıdalardan biridir. Ancak tokluk hissini elde etmek için kızartmak yerine haşlayarak yemeyi tercih edin.

11. Balık

11. Balık

Bazı balıkların yağ oranı diğerlerinden daha yüksektir ve daha yüksek omega-3 ve protein bulunur. Pasternak'a göre en iyi seçenekler, kalorileri düşük ve proteinleri yüksek olduğu için somon, yayın balığı ve pisi balığıdır.

12. Karides

12. Karides

Karidesin önceden paketlenmiş, soyulmuş dondurulmuş seçeneği bile yağları daha hızlı yakmaya yardımcı olur.

13. Patlamış Mısır

13. Patlamış Mısır

Kalori yakmak istiyorsanız bulabileceğiniz en iyi çıtır atıştırmalıklardan biridir. Patlamış mısırın kalorisi düşüktür ve yağ kaybına neden olur. Ayrıca lif oranı yüksektir.

14. Salata

14. Salata

Daha hızlı kilo vermek için uzmanlar ana yemekten önce salata yemeyi öneriyor. Salata böylelikle midenizi dolduracak ve ana öğüne sıra geldiğinde sizi daha az yemeye zorlayacaktır. Böylece açken bile kalori tüketmesi için vücudunuzu kandırmış olursunuz.

15. Yoğurt

15. Yoğurt

Beslenme uzmanlarına göre yoğurt mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir ve zayıflamaya olan etkisi oldukça büyüktür. Düzenli bir şekilde yoğurt tüketimi, metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin sindirimini de kolaylaştırır.

Siz kilo vermek için hangi yiyecekleri tercih ediyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın