Görüş Bildir
Haberler
Yüksel Özgen Kimdir? Türk Tarih Kurumu Başkanı Yüksel Özgen'in Biyografisi

Yüksel Özgen Kimdir? Türk Tarih Kurumu Başkanı Yüksel Özgen'in Biyografisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yayımlanan kararlara göre Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Yüksel Özgen getirildi. Yüksel Özgen 2017 yılında doçentliğini ve 2023 yılında profesörlüğünü almıştır.

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksel Özgen Kimdir?

Yüksel Özgen Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama kararına göre, Yüksel Özgen Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na  getirildi. 

Prof. Dr. Yüksel Özgen 1971 yılında Çorum’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimlerini Çorum’da tamamlamıştır.

Yüksel Özgen'in Eğitimi ve Kariyeri

Yüksel Özgen'in Eğitimi ve Kariyeri

Özgen, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 

Kariyerine akademide devam etme kararı alan Özgen, 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı.

1995 yılında ise Selçuk Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2004 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde de doktorasını tamamladı.

1999 yılında Başbakanlık Cumhuriyet Arşivinde Arşiv Uzmanı olarak görev yaptı. 2000 yılında bir süre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde Arşiv Uzmanı olarak görevlendirildi. 

2005 yılında TİKA Türkoloji Projesi kapsamında Arnavutluk Tiran Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görevlendirildi.

2009 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne Öğretim Üyesi olarak göreve başladı. Aynı yıl Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanlığına atandı. 

2014-2018 yılları arasında Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Koordinatörlüğü ve 2016-2019 yılları arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

2017 yılında doçentlik ünvanını aldı ve 2023 yılının Ocak ayında Kırıkkale Üniversitesi'nde Profesörlük kadrosuna atandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın