Görüş Bildir
Haberler
Yüksekova'da Kobani Gerginliği

Yüksekova'da Kobani Gerginliği

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kobani'deki intihar saldırıları Hakkari'nin Yüksekova'da ve Siirt'te protesto edildi. Yola barikat kurup polislere taş atan yüzleri kapalı göstericileri ekipler göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullanarak dağıttı.

Suriye'nin Kobani kentinde dün yaşanan intihar saldırılarını protesto etmek isteyen 50 kişilik bir grup, Yüksekova'da Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplandı.

Barikat kurarak ateş yakan ve yolu trafiğe kapatan göstericilere, polis göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullanarak müdahalede bulundu. Taş, havai fişek atarak karşılık veren göstericiler yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

Esnaf kepenk kapattı

Esnaf kepenk kapattı

Yaşanan gerginlik üzerine iftardan sonra kepenk açan esnaflar işyerlerini kapatmak zorunda kalırken, olaylar Şemdinli Yolu'yla ara sokaklarda bir süre devam etti.

Geç saatlere kadar süren gösteride gruba müdahaleyi sürdüren polis ekipleri, barikatlarla kapatılan yolu yeniden trafiğe açtı. İlçedeki gerginlik grupların dağılmasıyla son buldu.

Siirt'te de olaylar çıktı

Kobani saldırısı, Siirt'te de yaklaşık protesto edildi. Protesto gösterisi için yürümek isteyen gruba polis izin vermeyerek gaz bombalarıyla müdahale etti. Aydınlar Caddesi'nde toplanan grup, yürüyüş yapmak istedi. Grup ile yürüyüşe izin vermeyen polis arasında uzlaşma sağlanmayınca arbede çıktı.

Yürümek isteyen grubu engellemek amacıyla polis, gaz bombası ve tazyikli su kullandı. Polisin müdahalesi sonucu grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0