Görüş Bildir
Haberler
YSK'nın Yeni Başkanı Belli Oldu

YSK'nın Yeni Başkanı Belli Oldu

Emre Ordu
26.01.2023 - 15:53 Son Güncelleme: 26.01.2023 - 16:04

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na, görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Seçim Kurulu'nun 5 yeni üyesinin yemin töreninin ardından başkan seçimi yapıldı. Seçim sonucunda YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener oldu.

YSK üyeliğine Danıştay'dan seçilen Ali Çopur ve İsmail Kalender ile Yargıtay'dan seçilen Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta için YSK'de tören düzenlendi.

Yeni 5 üye, törende yemin ederek göreve başladı.

Yemin töreninin ardından görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında YSK başkan ve başkanvekilliği için seçim yapıldı.Seçim sonucunda YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener oldu.

Ahmet Yener kimdir?

Ahmet Yener kimdir?

YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener 13 Nisan 1966 tarihinde Ankara Beypazarı’nda doğdu. Ankara İmam Hatip Lisesi'ni bitidi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldu.

Çok sayıda kentte hakimlik yapan Yener, 22 Aralık 2011 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Yirmibirinci Hukuk Dairesi üyesi olarak görevini sürdürdü. 

“İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

yemin ederken içinden şey demiş midir ( Akp hariç, akp hariç )

Hulusi Baba

İnşallah kimsenin dediğine bakmayan, görevin getirdiklerini layıkıyla yerine getiren bir insandır. Umudum bu yöndedir.

Halis Ozkaynak

Bir akp'linin dahi imam hatiplilerden bir bok beklemesini abes buluyorum. Sonra seçim sonuçlarında çaldınız diyince ağlamayın. Her seçim %5-7 arası çalıp bun... Devamını Gör