Görüş Bildir
Haberler
YouTube'a 360 Derece Video Desteği Geldi

YouTube'a 360 Derece Video Desteği Geldi

ATKN
14.03.2015 - 18:06 Son Güncelleme: 14.03.2015 - 20:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısa süre önce 10. yılını kutlayan YouTube, yeniliklerine devam ediyor. Uzun zamandır konuşulan 360 derece video izleme desteği sonunda kullanıma sunuldu.

Kısa bir süre önce Youtube'un Google'a para kazandırmadığı ortaya çıkmış ve YouTube, bu haberlerin gölgesinde 10. yılını kutlamıştı. Video söz konusu olduğunda Youtube'un hala Dünyanın bir numaralı video izleme platformu olduğu bir gerçek.

Yaptığı yenilikler ile popülerliğini korumaya çalışan YouTube, ilerleyen dönemde Google'a para kazandırabilecek mi veya Google tarafından reklamlardan arındırılmış paralı bir sürümü çıkacak mı bunları zaman gösterecek.

YouTube, uzun zamandır konuşulan 360 derecelik video izleme özelliğini kullanıma açtı. Google, haritalarında kullandığı sisteme benzeyen bir model geliştirmiş durumda, videoyu açtığınızda sol üst kısımda gelen ok tuşlarını kullanarak o an videonun hangi kısmını izlemek istediğinizi seçebilir ve açı değiştirebilirsiniz. 

Mobil cihazlarda açıları kontrol etmek şüphesiz daha kolay olacak, akıllı telefonunuz veya tabeletinizin sahip olduğu sensörler ile sadece cihazınızı hareket ettirerek yeni açılara kavuşabilirsiniz.

360 derecelik örnek videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

iOS'da Henüz Yok

360 derece video izleme özelliği maalesef henüz iOS kullanan cihazlar için kullanıma açılmış değil, halihazırda masaüstü ve Android cihazlardan 360 derece video izleyebilirsiniz. YouTube'un sahibinin Google olduğu düşünüldüğünde yeni özeliğin ilk önce Android cihazlara gelmesi gayet normal fakat kısa zamanda iOS cihazları da bu özelliğe kavuşacaktır. 

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0