Görüş Bildir
Haberler
Yollar Kapandı, Araçlar Yolda Kaldı

Yollar Kapandı, Araçlar Yolda Kaldı

FreiGeist
19.02.2015 - 09:18 Son Güncelleme: 19.02.2015 - 10:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da son yılların en etkili kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Sadece kara değil, deniz ve hava trafiği de olumsuz etkilendi. İstanbul'u felç eden kar iç ve doğu illeri etkisine aldı.

İstanbul'daki yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Avcılar Denizköşkler mevkisinde yüksek gerilim hattının iki teli koparak yola düştü. Bu da D-100 karayolu ve yan yolun İstanbul istikametinin trafiğe kapanmasına neden oldu.

Yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol, kabloların geçici olarak vinçlerle askıya alınmasının ardından tek şeritten kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.

Trafiğe kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. 

Yüksek gerilim hattının düşmesi nedeniyle Küçükmekmece mevkisinde trafiğe kapanan D-100 Karayolu, çalışmaların tamamlanmasının ardından açıldı.

Tırlar kurtarıldı

Tırlar kurtarıldı

TEM otoyolu Mahmutbey gişelerde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplanan tırlar, vinç yardımıyla kurtarıldı.

Tırların yolda kalması nedeniyle trafik saatlerce durdu, kilometrelerce kuyruk oluştu. Bölgede kar kalınlığının yer yer 50 cm'yi buluyor. Gişelerden sonra Edirne yönünde Bahçeşehir mevkiinde ise tırların yarattığı yoğunluk devam ediyor.

Biriken kardan çöktü

Bakırköy'de bir apartmana ait otoparkın çatısında meydana gelen çökme sonucu maddi hasar oluştu. [Fotoğraf: AA]

Kar yağışı İstanbul'daki ara yollarda büyük bir sıkıntıya yol açmasa da ara sokaklara araçlar giremiyor, yürümekte de güçlük çekiliyor.

Bakırköy'deki Zuhuratbaba mahallesinde, bir apartmana ait otoparkın çatısı biriken karın ağırlığına dayanamayıp çöktü, aynı mahallede kopan asfalt parçaları bir apartmanın bahçesine düşünce yolda göçük oluştu. Park halindeki beş araç hasar gördü.

Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç da devrildi.

İptaller devam ediyor

Yoğun kar nedeniyle kara trafiğinin yanı sıra deniz ve hava trafiği de etkinlenmeye devam ediyor.

Türk Hava Yolları (THY), perşembe günü öğlene kadar tüm iç hat seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Yolcuların uçuşlarından önce çağrı merkezi ve internet sitesi üzerinden bilgi almaları istendi.

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), iptal edilen seferleri ise şöyle:

Kar yağışı İç ve Doğu Anadolu'da etkili olacak

Kar nedeniyle perşembe günü için okulların tatil edildiği illere, bu sabah Ankara, Eskişehir ve Zonguldak da eklendi. Daha önce de İstanbul, Adıyaman, Adana, Bolu, Bursa, Kırşehir, Balıkesir, Sivas, Bartın, Konya, Yalova ve Kastamonu'da okulların tatil edilmişti.

Kar yağışı etkisini Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde sürdürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için, Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Konya, Elazığ, Bingöl, Tunceli için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Cuma günü de, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ile Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar bekleniyor.

Kaynak: AA, İDO, THY

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/yol...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0