Görüş Bildir
Haberler
Yolcu Taşıyabilen Drone 'Ehang 184' Bu Yıl Gökyüzünde Olacak

Yolcu Taşıyabilen Drone 'Ehang 184' Bu Yıl Gökyüzünde Olacak

Onedio Medya
09.06.2016 - 21:01

Bu yıl düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2016) ilk kez gün yüzüne çıkan ve yolcu taşıyabilme özelliği ile dikkatleri üzerine çeken “Ehang 184” isimli drone, yakın zamanda piyasadaki yerini alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'nun haberine göre 1 kişilik taşıma kapasitesine sahip olan Ehang 184, havada 23 dakikaya kadar kalabiliyor, yani isteyenler Ehang ile 23 dakika boyunca uçuş deneyimi yaşayabiliyor.

Saatte yaklaşık 100 kilometre hız yapabilen bu drone’da birçok işlem otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Örneğin Ehang 184’ün içindeki yolcu, gitmek istediği konumu işaretliyor ve drone da Google Maps verileri üzerinden o yolcuyu istediği konuma ulaştırıyor.

Karşılaştığı engelleri aşabilmesi için çeşitli sensörler ile donatılan Ehang 184, bazı soru işaretlerini de akıllara getiriyor. 

Örneğin güvenliğiyle ön plana çıkartılan bu drone’un, uçuş esnasında herhangi bir problem oluştuğu zaman yolcunun güvenliğini sağlayacak bir biriminin veya donanımının olmaması (veya şimdiye kadar açıklanmamış olması), kendisinin ne kadar güvenilir olduğunu sorgulatıyor. 

Ancak ilerleyen günlerde de bu soru işaretlerinin giderileceği düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

An itibariyle Nevada Institute for Autonomous Systems (NIAS) işbirliği ile Nevada’da test uçuşlarına başlayacak olan Ehang, eyaletin ilgili birimlerinden de sponsor olarak destek görecek. 

NIAS ayrıca, pazara giriş yapmadan önce Federal Aviation Administration’dan alınması zorunlu olan güvenlik onayı konusunda da Ehang’e yardımcı olmuş olacak.

Ehang’in pazara giriş yapmasıyla birlikte fiyatının da 200 bin dolar ile 300 bin dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
13
9
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

23 dakika ne lan?

Damian Sanmarti

- Ahmet, sen biraz şişmansın, sağ tarafa kay abim. Manevra yapamıyorum.

Genetik arıza

Şerefsizim benim aklıma gelmişti.