Görüş Bildir
Haberler
YKS Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu! YKS Sınav Yeri Öğrenme ve Sorgulama Ekranı

YKS Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu! YKS Sınav Yeri Öğrenme ve Sorgulama Ekranı

Bahadır
31.05.2023 - 15:48

ÖSYM 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sınava giriş belgelerinin erişime açıldığını açıkladı. Büyük heyecanla sınavı bekleyen öğrenciler, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden YKS sınav yerlerini görüntüleyebiliyor. Peki, 2023 YKS sınav giriş yerlerine nereden, nasıl bakılır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

YKS sınav yerleri belli oldu

YKS sınav yerleri belli oldu

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'17 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2023-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.'

YKS sınav yerlerine nereden bakılır?

YKS sınav yerlerine nereden bakılır?

YKS için giriş belgesine ulaşmak isteyen öğrenciler, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sınav yerini öğrenebilirler.

YSK sınav yeri sorgulama

YSK sınav yeri sorgulama

Sınava girecek adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin sistemine giriş yaptıktan sonra aday işlemleri sekmesinden belgeye erişim sağlayabiliyor. Sınav yerlerine aşağıda yer alan linkten ulaşılabilir. 

YSK SINAV YERİ SORGULAMA

Depremzedeler için ulaşım desteği

Depremzedeler için ulaşım desteği

ÖSYM'den yapılan açıklamada deprem bölgesinde sınava girecek adaylar için destek sağlanacağı açıklandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki illerde yaşanan yıkım ve 2023-YKS başvurularındaki artış sebebiyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşılmıştır. Deprem bölgesinde ikamet edip, ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları (Öncelikle KYK yurtları olmak üzere), Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir.'

Destek için başvurular, 1-12 Haziran arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacak.

2023 YKS ne zaman?

2023 YKS ne zaman?

ÖSYM tarafından duyurulan sınav takvimiyle birlikte, 2023 yılı için YKS oturumlarının ne zaman uygulanacağı belli oldu. 

Buna göre; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın