Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu: YKS Ek Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak, Ücreti Kaç TL Olacak?

YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu: YKS Ek Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak, Ücreti Kaç TL Olacak?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS ek yerleştirme tarihlerini duyurdu. Halis Aygün’ün yaptığı açıklama sonrası ÖSYM, YKS ek yerleştirme kılavuzunu erişime açtı. İlk yerleştirmede başarılı olamayan üniversite adayları, YKS ek yerleştirme ile yeniden şanslarını deneyecek. Ayrıca ek yerleştirme tercihlerinde bulunacak vatandaşlar belirli bir ücret de ödeyecek? Peki, YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? YKS ek yerleştirme ücreti kaç TL olacak? İşte ÖSYM YKS ek yerleştirme kılavuzu…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte YKS ek yerleştirme tarihleri de belli oldu. ÖSYM, bu seneye mahsus olmak üzere iki ek yerleştirme yapılacağını duyurmuştu. İlk ek yerleştirmede baraj puanları değişmeyecek. İşte ÖSYM tarafından duyurulan YKS ek yerleştirme tarihleri…

YKS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar, 2021 YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

ÖSYM AİS EK YERLEŞTİRME EKRANI

EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün yaptığı duyuru sonrasın YKS ek yerleştirme kılavuzu da erişime açıldı. YKS ek yerleştirmede bulunacak adaylar, YKS tercih kılavuzu ile birlikte boş kalan üniversite bölümleri kontenjanlarını öğrenebilecek.

ÖSYM YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ KAÇ TL OLACAK?

YKS ek yerleştirmede tercih yapacak üniversite adayları, 25 TL olan YKS ek yerleştirme ücretini ödemek zorunda.

Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın