Görüş Bildir
Haberler
Yılmaz Özdil 'Yobazın Tehdidi' Davasında Beraat Etti

Yılmaz Özdil 'Yobazın Tehdidi' Davasında Beraat Etti

Yalova Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ebubekir Sifil'e, 'Yobazın Tehdidi' başlıklı köşe yazısında hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapsi istenen Yılmaz Özdil beraat etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Yılmaz Özdil'in Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'e, 'Yobazın Tehdidi' başlıklı köşe yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan gazeteci Yılmaz Özdil ile şikayetçi olan Ebubekir Sifil katılmadı.

Duruşmada söz alan Sifil'in avukatı Mehmet Akif Mavi, 'Bu gibi ifadelerin suç çerçevesinden çıkarılması, köşe yazarlarına herkesi aşağılama ve sözle saldırma imkanının yargı eliyle sunulması anlamına gelir. Sanığın cezalandırılmasını talep ederiz' dedi.

Yılmaz Özdil'in avukatı Fahri Emeksiz ise 'Müvekkil kesinlikle suç işleme kastıyla hareket etmemiştir, gazetecidir. Dolayısıyla basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde beraat kararı verilmesini talep ederiz' diye konuştu. Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Yılmaz Özdil'in beraatına karar verdi.

Ne olmuştu?

Yılmaz Özdil, kendisi için, 'Öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın' diyen Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sifil'e yönelik, 'Yobazın tehdidi' başlıklı yazı kaleme almıştı. Sifil de Yılmaz Özdil'in, bu yazıda kendisine hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu.

Şikayet üzerine savcılıkça, taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine dava açılmıştı. Özdil hakkında 'Zincirleme olarak basın-yayın yoluyla hakaret' suçundan 6 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis isteniyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Amon Ra

La bu Ebubekir sifil (Ebubekir Arapçada deve yavrusunun babası demektir) deve sidiği içilebilir, namaz kılmayan önce dövülebilir sonra da öldürülebilir dediğ... Devamını Gör

Bozkurt

Tesadüf ya. İki gün önce bilginin doğruluğunu isim ve ünvana bakarak ölçüp benimle tartışmaya çalışan meczubun birine Sifil'in isim ve ünvanını vererek "gerç... Devamını Gör

Mehmet Aral

Yılmaz Özdil' in avukatı olmadığım gibi "çok seven" biri de değilim. Ancak din de dini makam ve mekanlar da kimsenin babasının malı değildir. Din Allah'ındır... Devamını Gör