Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım, Atatürk'e Benzettiği Komünist Ho Şi Minh'i Övdü: 'Çok Güzel Bir Ülke Emanet Etti'

etiket Yıldırım, Atatürk'e Benzettiği Komünist Ho Şi Minh'i Övdü: 'Çok Güzel Bir Ülke Emanet Etti'

Emre Ordu
23.08.2017 - 23:31 Son Güncelleme: 24.08.2017 - 10:18

Vietnam’ı ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, bu ülkeye giden ilk Türk başbakanı oldu. Vietnam Başbakanı Phuc tarafından onuruna verilen yemekte konuşan Yıldırım, 'Vietnam kurucusu Ho Şi Minh gelecek nesillere çok güzel bir ülke emanet etmiştir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları da bizlere güzel bir ülke emanet etmiş. Biz de bu emaneti gelecek kuşaklara daha gelişmiş bir ülke olarak teslim etmek amacıyla gayret ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaptığı konuşmada iki ülke arasında ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi: 

Vietnam’ın son yıllarda ekonomik ve sosyal kalkınma dünyada olduğu gibi Türkiye tarafından da yakından takdirle izlenmektedir. Bu vesileyle Türkiye Vietnam ilişkilerinin kazanmakta olduğu gelişme derinlik ve çeşitlilikten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Siyasi işbirliğimizin daha da gelişmesi iki ülke arasındaki ortaklığın temellerini de güçlendirecek her iki ülke refahının gelişmesine de katkıda bulunacaktır. Önemli bir stratejik ve ticari ortak olarak gördüğümüz Vietnam ile ticari, ekonomik, turizm kültür alanında ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıl diplomatik ilişkilerimizin 40. Yılını kutlayacağız. 40. Yılında Türkiye ile Vietnam arasında kültürel faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını 2018'in kültür yılı olmasını teklif ediyorum. Bu ziyaretin iki ülke arasında ilişkiler için yeni bir çığır açacağına inancımı ifade etmek isterim.”

"Ho Şi Minh ve Gazi Mustafa Kemal gelecek nesillere güzel bir ülke emanet etti"

"Ho Şi Minh ve Gazi Mustafa Kemal gelecek nesillere güzel bir ülke emanet etti"

Türkiye ve Vietnam arasında tarihsel benzerlikler bulunduğuna vurgu yapan Başbakan Yıldırım, “Türkiye ve Vietnam Doğu Batı kültürleri arasında sentez yapabilen iki ülkedir. Türkiye Asya ile Avrupa arasında Asya’nın batı ucunda Vietnam Asya’nın doğu ucunda konuşlanmış iki ülke olarak geçmiş uzun tarihe sahiptir. Ülkeler miraslarını günümüze kadar koruyarak modernleşme başarısını göstermiş iki büyük millettir. Vietnam kurucusu Ho Şi Minh gelecek nesillere çok güzel bir ülke emanet etmiştir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları da bizlere güzel bir ülke emanet etmiş biz de bu emaneti gelecek kuşaklara daha gelişmiş bir ülke olarak teslim etmek amacıyla gayret ediyoruz' diye konuştu.

Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc da Vietnam ve Türkiye arasındaki benzerliklere dikkati çekerek, Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve Vietnam’ın kurucu lideri Ho Şi Minh’in ilerici fikirleri ile ülkelerini inşa eden saygıdeğer kişiler olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
317
69
44
33
15
12
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

o değil adamın adını unutmuşum yıldırım kim diyorum o derece adamla alakamız kalmadı

Merve Teksöz

Oyş daha dün reisiniz komünistler vatansever değildir dedi bu ise bir komünisti övüyor yavaş dönün ümmet hızınıza yetişemiyor :d

ozan çalık

hahahah sümüğüm fırladı lan çok pis güldüm :D

Dawkins06

Gün geçtikçe ATATÜRK ü silmeye uğraşayanlar , seve seve ATATÜRK e methiyeler düzmeye çalışıyor .. ATAM sen öyle büyük bir lidersin ki , düşmanların bile send... Devamını Gör