Görüş Bildir
Haberler
Yeşil Kahve Nedir? ( Yeşil Kahvenin Sağlığa Yararları

Yeşil Kahve Nedir? ( Yeşil Kahvenin Sağlığa Yararları

Osman Erdem
03.04.2014 - 17:00 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 18:26

Yeşil Kahve Nedir? ( Yeşil Kahvenin Sağlığa Yararları

Son zamanlarda adından oldukça söz ettiren yeşil kahve, insan vücuduna mucizevi faydaları olan bir bitkidir. Kahve denince aklımıza kokusu büyüleyici, leziz bir sıcak içecek geliyor. Fakat bu yeşil kahve, bildiğimiz diğer tüm kahvelerden farklı olarak kavrulmaz. Tamamen doğal ve taze olarak kullanılır.

Yeşil kahve; kökboyasıgiller familyasında bulunan bir ağaç türüdür. 5 metre uzunluğuna kadar ulaşabilen bu ağaçtan elde edilen kahve, kavrulmadığından insan vücuduna faydalı özelliklerini kaybetmez. Başta zayıflamak için bilinse de zayıflamanın dışında sağlığa oldukça faydalıdır. Birçok hastalığı tedavi edici olduğu gibi hastalıklara yakalanma riskini de azaltır. Yeşil kahvenin faydaları saymakla bitmez.

Yeşil Kahvenin Sağlığa Yararları

  • Şeker hastalığını ve bu hastalığa yakalanma riskini azaltır

  • Metabolizma hızını artırarak yağ yakma işlemini hızlandırır

  • Vücuda enerji vererek yorgunluk ve halsizliği ortadan kaldırır

  • Hipertansiyonun normale dönmesine yardımcı olur

  • Sağlıklı bir şekilde kilo verdirir

  • İçinde fazlaca bulundurduğu antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin ve bakterilerin zararlarını önler

  • Vücut direncini artırır

Yeşil kahve, saydıklarımız dışında da birçok rahatsızlığa iyi gelir. Doğal bir bitki olduğu için insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

Yeşil Kahvenin Zayıflatıcı Etkisi

Katkılı ve hormonlu gıdaların artması ile obezite problemleri de orantılı olarak artış gösterdi. Özellikle son dönemlerde birçok insanın en büyük problemi şüphesiz zayıflamak olmuştur. Yeşil kahvenin zayıflatıcı etkisi yapılan deneyler ve testlerde kendisini kanıtlanmıştır. Bu bitkinin içinde bulunan kafein ve klorojenik asit, doğrudan kişinin bazal metabolizmasını hedef alır ve yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca tamamen doğal olduğundan normal düzeyde kullanıldığında hiçbir yan etkisi de yoktur. Son dönemlerde bu bitkinin özünden çeşitli zayıflama hapları yapılmış ve piyasaya sunulmuştur.

               Yeşil Kahvenin Kullanım Yöntemleri

Yeşil kahve, hepimizin bildiği usuller ile çok kolay bir şekilde hazırlanır. Bir kupa ölçü için; 1 yemek kaşığı kahveye 200 ml sıcak su dökülür. Ve 4 dakika demlenmesi için beklenir. Ardından sıcak bir şekilde içilir.

Yeşil kahvenin sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez içilmesi oldukça faydalı olacaktır. Daha fazlası vücuttaki su dengesini bozabileceğinden tavsiye edilmez.

Kaynak: http://iyiden.com/170-yesil-kahve.html
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın